Koenigsegg One:1, πρώτες πληροφορίες [trailer video]

Koenigsegg One:1, πρώτες πληροφορίες [trailer video]

Έγιναν γνωστές οι πρώτες πληροφορίες για το ακραίο hypercar της Koenigsegg, το One:1, που θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα του στη Γενεύη.

Το Koenigsegg One:1, που φιγουράρει ως ο σφετεριστής του τίτλου για το αυτοκίνητο με την υψηλότερη τελική ταχύτητα από την Bugatti Veyron, θα ντεμπουτάρει στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, την επόμενη εβδομάδα.

Το Koenigsegg One:1, που πήρε την ονομασία του από την αναλογία του ενός κιλού ανά ίππο, καθώς ζυγίζει 1.340 kg και αποδίδει μέγιστη ισχύ 1.340 PS καλείται να ξεπεράσει τα 415 km/h. και όπως ωιθυρίζεται για να το πετύχει δεν θα έχει περιοριστή τεαχύτητας, όπως έχει η Bugatti.

Οι λεπτομέρειες είναι λίγες προς το παρόν, αλλά πηγές μέσα από την Koenigsegg αποκάλυψαν ότι το One:1 παράγει κάθετη αεροδυναμική πίεση που φτάνει τα 600 kg, τη βοηθεία της τεράστιας πίσω πτέρυγας και ότι πετυχαίνει μέχρι 2G πλευρική επιτάχυνση. Η κάθετη δύναμη των 600 kg να αναφέρουμε ότι είναι αντίστοιχη της McLaren P1 στα 160 km/h.  

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι το One:1 διαθέτει ενεργά αεροδυναμικά συστήματα, τα οποία περιγράφονται από την Koenigsegg ως ενεργό σασί. Όλα δε έχουν στόχο να διατηρούν το αυτοκίνητο στη βέλτιστη κατάσταση προδιαγραφών ανεξάρτητα από τη χρήση. Οπτικά, εξαιρουμένης της πίσω πτέρυγας, το One:1 έχει ισχυρή σχεδιαστική συγγένεια με το άλλο hypercar της Koenigsegg, το Agera.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube