Jannarelli Design-1: Στην αγορά το καλοκαίρι

Jannarelli Design-1: Στην αγορά το καλοκαίρι

Η Jannarelly αποκάλυψε περισσότερα στοιχεία για το πρώτο της μοντέλο, το «ρετρο-μοντέρνο» διθέσιο ρόουντστερ Design-1.

O νέος κατασκευαστής αυτοκινήτων μας είχε δώσει μια πρόγευση του πρώτου του μοντέλου παραγωγής στα τέλη του Δεκέμβρη, αλλά τώρα οι συνιδρυτές της φίρμας, Anthony Jannarelly και Frederic Juillot, είναι έτοιμοι να μας δώσουν και τεχνικά στοιχεία του Design-1.

Η σημαντικότερη είδηση είναι ότι το σπορ ρόυντστερ σε στιλ αγωνιστικού του ’60 θα έχει έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα V6 24V που θα αποδίδει 304 ίππους και 37,8 kgm ροπής.

Η μετάδοση της κίνησης θα είναι στους πίσω τροχούς (των 16 ιντσών) μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων κι ενός μπλοκέ διαφορικού. Ο χρόνος στο 0-100 km/h υπολογίζεται στα 4” και η τελική ταχύτητα στα 220 km/h.    

Οι επιταχύνσεις θα είναι καταιγιστικές αφού το κεντρομήχανο ρόουντστερ θα ζυγίζει μόλις 710 kg χάρη στην κατασκευή του, που είναι μεν ρετρό, με σωληνωτό ατσάλινο βασικό πλαίσιο, αλλά από σύγχρονα, προηγμένα υλικά, που περιλαμβάνουν ανθρακονήματα και αλουμίνιο για τμήματα του πλαισίου και για το αμάξωμα.

Η ανάρτηση θα είναι –αναμενόμενα– με διπλά ψαλίδια και ρυθμιζόμενα αμορτισέρ γύρω-γύρω, τα μπροστινά δισκόφρενα θα είναι αεριζόμενα με 4πίστονες δαγκάνες και τα πίσω απλά με διπίστονες.

Το Design-1 θα παρουσιαστεί επίσημα στο Dubai το Φεβουάριο και οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν το ερχόμενο καλοκαίρι με αρχική τιμή στα 55.000 δολάρια (50.500 ευρώ). Το 10% θα πληρώνεται με την παραγγελία, το 40% όταν θα αρχίσει η κατασκευή και το υπόλοιπο 50% με την παράδοση του αυτοκινήτου.

Να θυμίσουμε ότι ο Anthony Jannarelly είναι ο σχεδιαστής των Lykan HyperSport και Fenyr SuperSport, ενώ ο Frederic Juillot είναι ο ιδιοκτήτης της Equation Composite που παράγει συνθετικά υλικά (ανθρακονήματα).

Περισσότερες πληροφορίες για το Jannarelly Design-1, εδώ

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube