Ιndi One ΕV: Το αντίπαλο δέος του Tesla Model Y

Ιndi One ΕV: Το αντίπαλο δέος του Tesla Model Y

Άνοιξε το βιβλίο παραγγελιών του Indi One EV, του ηλεκτρικού crossover που βάζει στο στόχαστρο του το Tesla Model Y.

Η Indi EV ιδρύθηκε το 2017 και από τότε εξελίσσει το One. Ένα ηλεκτρικό crossover που όσον αφορά το μέγεθος του, κινείται ανάμεσα στο Tesla Μodel Y και το Model X.

Η παραγωγή του θα ξεκινήσει στις Η.Π.Α στα μέσα του 2023. Στη βάση της γκάμας βρίσκεται η έκδοση με μπαταρία χωρητικότητας 75 kWh και εκτιμώμενη αυτονομία 370 km. Οι αγοραστές θα έχουν επίσης την επιλογή της έκδοσης premium με μεγαλύτερο συσσωρευτή χωρητικότητας 95 kWh, ο οποίος θα προσφέρει 483 km αυτονομίας. 

Indi One EV

Το ηλεκτρικό crossover θα κάνει ντεμπούτο αρχικά στις αγορές της B.Αμερικής, αλλά στόχος της εταιρίας είναι να διαθέσει αργότερα το μοντέλο τόσο στις αγορές της Ευρώπης όσο και της Ασίας.

Η κορυφαία έκδοση του One θα εξοπλίζεται με έναν ισχυρό υπολογιστή με λειτουργικό σύστημα Windows και την ονομασία VIC (Vehicle Integrated Computer). Ο επικεφαλής σχεδίασης της εταιρίας, Andre Hudson, ισχυρίζεται ότι το αγοραστικό κοινό θα ενδιαφέρεται στο άμεσο μέλλον περισσότερο για την επεξεργαστική ισχύ παρά για την ιπποδύναμη των αυτοκινήτων.

Indi One EV

Τo VIC θα παρέχει συνδεσιμότητα 5G, μικρόφωνα και κάμερες που θα μετατρέπουν το αυτοκίνητο σε χώρο εργασίας. Οι επιβαίνοντες θα έχουν επίσης την δυνατότητα να επεξεργαστούν και να ανεβάσουν βίντεο στο διαδίκτυο αλλά και να παίξουν παιχνίδια.

Το Indi Οne χρησιμοποιεί σύστημα αερανάρτησης για κορυφαία άνεση. Έχει συνδυαστική απόδοση 475 PS από δύο ηλεκτρικά μοτέρ, κάνοντας το έτσι τετρακίνητο. Το 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε περίπου 4,2" και η τελική ανέρχεται στα 210 km/h.

[Πηγή: Αutocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube