Tesla Cybertruck, φορτίζει σαν δαίμονας, αλλά τρώει πολύ λάστιχο

Tesla Cybertruck, φορτίζει σαν δαίμονας, αλλά τρώει πολύ λάστιχο

Το Tesla Cybertruck κατάφερε να φορτίσει με ισχύ πάνω από 400 kW, αλλά οι κάτοχοι έχουν παράπονα για την αντοχή των ελαστικών.

Tesla Cybertruck

Ένα Tesla Cybertruck κούμπωσε σε έναν ολοκαίνουργιο φορτιστή 600 kW στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας και τρέλανε τα κοντέρ. Το αμιγώς ηλεκτρικό φορτηγό μπόρεσε να φτάσει σε μέγιστη ταχύτητα φόρτισης 405 kW. 

Η είδηση κοινοποιήθηκε από το γκρουπ κατόχων στη Σλοβακία κι αξίζει να σημειώσουμε ότι το Tesla Cybertruck είναι το πρώτο μοντέλο του Elon Musk με 800βολτη αρχιτεκτονική. Το νούμερο ρεκόρ επετεύχθη στα εγκαίνια του εξαιρετικά γρήγορου ταχυφορτιστή των 600 kW του παρόχου φόρτισης EV Ejoin στη Μπρατισλάβα — πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Σλοβακίας.

Το Cybertruck φορτίζει ισχυρότερα στην ήπειρό μας από τις ΗΠΑ. Ποια καλύτερη απόδειξη ότι γουστάρει την Ευρώπη και πρέπει να το φέρετε; 

Tesla Cybertruck

Την εκδήλωση τίμησαν αρκετοί καλεσμένοι, μεταξύ αυτών ήταν ο παγκοσμίου φήμης Σλοβάκος ποδηλάτης Peter Sagan. To οξύμωρο είναι ότι η μέγιστη ταχύτητα φόρτισης των 405 kW, που αντιστοιχεί σε πρόσθεση 1.659 km ανά ώρα, είναι παραπάνω από το επίσημο νούμερο που ανακοινώνει η Tesla.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τα πρώτα Tesla Cybertruck ταξινομήθηκαν επίσημα στην Ευρώπη

Προφανώς για να επιτευχθούν τέτοια επίπεδα φόρτισης, η στάθμη της μπαταρίας πρέπει να είναι πολύ χαμηλά. Πράγματι, το ηλεκτρικό διπλοκάμπινο είχε μόλις 7% όταν έπιασε τα 400+. Ακόμα και με την μπαταρία στο 99%, συνέχιζε να φορτίζει με 32 kW. 

Tesla Cybertruck

Ωστόσο, παρά το hype που έχει δημιουργηθεί για το αμφιλεγόμενης αισθητικής όχημα, δεν είναι όλα ρόδινα για τους κατόχους. Κάποιοι διαμαρτύρονται για το πόσο γρήγορα τρώγονται τα ελαστικά. Ένας ιδιοκτήτης στις ΗΠΑ έκανε μια δημοσίευση σε φόρουμ Cybertruck, όπου αναφέρει ότι μετά από μόλις τρεις μήνες και 10.000 km, τα ελαστικά χρειάζονται αντικατάσταση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το «Κεντρί» του Αρχιμήδη είναι ένα υπέρ-μάχιμο Tesla Cybertruck

Κατά δήλωσή του, δεν έχει μπει ποτέ σε χώμα, δεν έχει κινηθεί ποτέ σε πολύ υψηλή ταχύτητα. Φυσιολογικά κι αναμενόμενα, έχει ενεργοποιήσει κάποιες φορές το Beast Mode, απελευθερώνοντας την πλήρη ισχύ των 845 ίππων.

Tesla Cybertruck

Με βάρος άνω των τριών τόνων, τα ελαστικά έχουν δύσκολο φορτίο. Από την άλλη, έχουν εξελιχθεί αποκλειστικά για το συγκεκριμένο μοντέλο, οπότε θα έπρεπε να αντέχουν αρκετά περισσότερο. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πώς βρέθηκε το Tesla Cybertruck στη Μόσχα; [video]

Ο ιδιοκτήτης έκλεισε ραντεβού στο κέντρο συντήρησης της Tesla για να παραπονεθεί και να αξιολογηθεί αν μια τέτοια φθορά θεωρείται φυσιολογική.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube