Διέρρευσε το ηλεκτρικό MINI Cooper JCW E των 258 ίππων

Διέρρευσε το ηλεκτρικό MINI Cooper JCW E των 258 ίππων

Το καινούργιο MINI Cooper JCW E αποκαλύφθηκε στην Κίνα, πριν από το επίσημο ντεμπούτο του.

MINI Cooper

Λατρεμένο υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής της Κίνας, πόσες κατασκοπευτικές φωτογραφίες μάς έχει χαρίσει. Ένεκα της πιστοποίησης που περνούν τα νέα μοντέλα πριν κυκλοφορήσουν, τώρα έχουμε την ευκαιρία να δούμε για πρώτη φορά το MINI Cooper JCW E.

Πρόκειται για την κορωνίδα στην ηλεκτρική γκάμα του νέου MINI Cooper, με τον λογότυπο John Cooper Works να συνοδεύεται από 258 ηλεκτρικούς ίππους. Ξεχωρίζει οπτικά από την πλήρως κλειστή μάσκα που διαθέτει το σήμα JCW με την καρό σημαία. Στα άκρα του προφυλακτήρα, ξεχωρίζουμε τους αεραγωγούς αέρα που έχουν κόκκινη απόληξη στην εξωτερική μεριά και στέλνουν δροσερό αέρα στα φρένα.

Με ήπια εμφάνιση κι επιδόσεις-ηλεκτροσόκ χάρη στους 258 ίππους, το ηλεκτρικό John Cooper Works θα αποτελεί την κορωνίδα της γκάμας

MINI Cooper

Το σπορ στιλ συνεχίζεται και στο προφίλ, διακρίνουμε τα τονισμένα πλαϊνά μαρσπιέ και τις αεροδυναμικά βελτιστοποιημένες ζάντες των 18 ιντσών. Συνήθως, τα ηλεκτρικά έχουν άσχημους τροχούς για χάρη της χαμηλότερης κατανάλωσης ενέργειας, αλλά το John Cooper Works αποτελεί εξαίρεση. Η σημαία με το καρό μοτίβο στην πόρτα του χώρου αποσκευών δεν αφήνει αμφιβολίες στους περαστικούς, αυτό εδώ είναι το ταχύτερο ηλεκτρικό MINI Cooper. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ MINI Cooper, το μεγαλύτερο θύμα των δασμών κατά της Κίνας

Συνολικά, οι οπτικές διαφοροποιήσεις είναι μάλλον ήπιες και συγκρατημένες, με μια χαριτωμένη αντίθεση λευκού και μαύρου. Την οποία ενισχύουν οι μαύρες κολόνες οροφές, τα μαύρα καπάκια στους καθρέπτες και τα φιμέ τζάμια. 

MINI Cooper

Πέρσι δοκιμάσαμε το MINI Cooper SE, με τους 184 ίππους και την μπαταρία των 32,6 kWh. Επιτάχυνε από στάση στα 100 km/h σε 7,3”, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 150 km/h. Τώρα το κορυφαίο John Cooper Works θα αποδίδει 258 ίππους κι ο ηλεκτρονικός κόφτης έχει ανέβει, οπότε θα μπορεί να κινηθεί έως και με 200 km/h. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Στα σκαριά μια off-road έκδοση του MINI Countryman;

Λογικά θα φοράει μπαταρία 49,2 kWh και γνωρίζουμε ότι το βάρος του ανέρχεται στα 1.670 kg. Αναμένουμε την αυτονομία να βρίσκεται οριακά κάτω ή να αγγίζει τα 400 km, κατά το πρωτόκολλο δοκιμών WLTP. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube