VW Transporter και Caravelle, σκληροτράχηλα σαν τον Jason Statham

VW Transporter και Caravelle, σκληροτράχηλα σαν τον Jason Statham

Τα VW Transporter και Caravelle του 2025 καταφτάνουν με τουρμποντίζελ, plug-in hybrid και 100% ηλεκτρικά συστήματα μετάδοσης κίνησης.

Το νέο VW Transporter κι η επιβατική του εκδοχή Caravelle παρουσιάστηκαν σήμερα επίσημα στην Έκθεση επαγγελματικού αυτοκινήτου IAA Transportation στο Ανόβερο. Η 7η γενιά του δημοφιλούς βαν προστίθεται στη γερμανική γκάμα που περιλαμβάνει το αμιγώς ηλεκτρικό ID.Buzz και το Multivan T7.

Το VW Transporter 7ης γενιάς βασίζεται στα ίδια μηχανικά μέρη με το νέο Ford Transit Custom και προσφέρει ευρεία επιλογή κινητήρων, συμπεριλαμβανομένων τουρμποντίζελ, επαναφορτιζόμενων υβριδικών και 100% ηλεκτρικών επιλογών. Διατίθεται σε διάφορες διαμορφώσεις, σε επαγγελματικές κι επιβατικές εκδόσεις. Για όσους χρειάζονται επιπλέον χώρο, το Transporter T7 προσφέρει επίσης επιλογές υψηλότερης οροφής κι εκτεταμένου μεταξονίου για να φιλοξενήσει περισσότερο φορτίο ή επιβάτες.

Δύσκολα δεν θα βρεις κάτι να σε καλύπτει στην ευρεία γκάμα κινητήρων πετρελαίου, επαναφορτιζόμενων υβριδικών κι αμιγώς ηλεκτρικών

VW Transporter

Το εικονιζόμενο μπλε βαν αντιπροσωπεύει το Caravelle στην κορυφαία έκδοση Style, σχεδιασμένο για να επιβιβάζει εννέα επιβάτες. Ενώ το πράσινο-κίτρινο βαν Transporter είναι το σκληροτράχηλο PanAmericana. Ξεχωρίζει χάρη στους βαμμένους προφυλακτήρες και τις ζάντες αλουμινίου Indianapolis 19 ιντσών.

Στο εσωτερικό, θα βρείτε φωτιζόμενα ένθετα από ανοξείδωτο χάλυβα στα πλαϊνά μαρσπιέ, γυαλιστερές μαύρες πινελιές κι επενδύσεις καθισμάτων με τον λογότυπο PanAmericana.

VW Transporter

Όσον αφορά τις προδιαγραφές, η VW ισχυρίζεται ότι το T7 προσφέρει «περισσότερο χώρο, ωφέλιμο φορτίο, ικανότητα ρυμούλκησης κι απόδοση» σε σύγκριση με τον προκάτοχό του. Το T6.1 έπρεπε να διακοπεί νωρίτερα φέτος λόγω μη συμμόρφωσης με τους κανονισμούς κυβερνοασφάλειας που ισχύουν πλέον στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ανάλογα με την έκδοση, το νέο VW Transporter έχει μήκος μεταξύ 5.050 και 5.450 mm, με μεταξόνιο είτε 3.100 mm είτε 3.500 mm. Είναι μακρύτερο και φαρδύτερο από τον προκάτοχό του, με αποτέλεσμα αυξημένη μέγιστη χωρητικότητα φορτίου που κυμαίνεται από 5,8 έως 9,0 m3. Το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο ποικίλλει έως και 1.330 kg, με την ικανότητα ρυμούλκησης να φτάνει τους 2,8 τόνους.

VW Transporter

Το γερμανικό βαν προσφέρει επιλογή από τρεις τουρμποντίζελ, ένα επαναφορτιζόμενο υβριδικό 2,5 lt και τρεις ηλεκτρικές επιλογές. Ο λιγότερο ισχυρός ντίζελ αποδίδει 110 ίππους, με τις άλλες δύο επιλογές στους 150 και τους 170 ίππους. Τα τρία EV αποδίδουν αντίστοιχα 136, 218 και 286 ίππους. Το επαναφορτιζόμενο είναι στους 232 κι υπόσχεται 56 km ηλεκτρικής κίνησης. Τα μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης διατίθενται με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς, με προαιρετική τετρακίνηση για τους πιο ισχυρούς ντίζελ. Αντίθετα, οι ηλεκτρικές εκδόσεις — e-Transporter και e-Caravelle — είναι πισωκίνητες, αν και αναμένονται επιλογές τετρακίνησης στο μέλλον.

Το νέο Transporter και το Caravelle έκαναν την πρώτη τους δημόσια εμφάνιση στη Γερμανία. Ο ηθοποιός του Χόλιγουντ Jason Statham επιλέχθηκε ως το πρόσωπο της καμπάνιας, μια έξυπνη παραπομπή στον ρόλο του στη σειρά ταινιών «Transporter».

VW Transporter

Το VW Transporter T7 είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελία στη γερμανική αγορά, ξεκινώντας από τα €36.780 € χωρίς ΦΠΑ ή €43.768,20 συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ για το βασικό πετρελαιοκίνητο μοντέλο. Δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί η τιμολόγηση για το Caravelle. Η παραγωγή θα γίνεται στην Τουρκία.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube