Επίσημο: Ανανεωμένη BMW X3 [videos]

Επίσημο: Ανανεωμένη BMW X3 [videos]

H BMW αποκάλυψε επίσημα την ανανεωμένη X3 και την προσθήκη νέων μοτέρ ντίζελ στην γκάμα της.

Ελαφρά ανασχεδιασμένο, το νέο μοντέλο της BMW X3 ξεχωρίζει από τους νέους προφυλακτήρες, την ανασχεδιασμένη μάσκα και τα νέα φανάρια. Το γερμανικό crossover ενσωμάτωσε ακόμη στις επιλογές του νέα χρώματα για το αμάξωμα, νέους καθρέφτες και νέα σχέδια στις ζάντες.

Δίπλα στη στάνταρ X3 έρχεται να προστεθεί η πιο σπορ σειρά xLine, που στην ουσία πρόκειται για ένα πακέτο που περιλαμβάνει προστατευτικά στο πάτωμα του αυτοκινήτου, μεταλλικές διακοσμήσεις και αποκλειστικού σχεδιασμού ζάντες 18 και 19 ιντσών.

Φυσικά, οι ενδιαφερόμενοι έχουν ανάμεσα στις επιλογές τους και το πακέτο M Sport που περιλαμβάνει αεροδυναμικό body kit, σκούρες διακοσμήσεις και αλουμινένιες ζάντες από 18 έως 20 ίντσες. Το πακέτο M Sport διαθέτει ακόμη σπορ καθίσματα, ανθρακί επένδυση στην οροφή και σπορ ανάρτηση.
 
Οι εσωτερικές αλλαγές είναι περιορισμένες και περιλαμβάνουν ανασχεδιασμένες επενδύσεις, νέες διακοσμήσεις και επίσης ανασχεδιασμένες ποτηροθήκες. Επιπλέον υπάρχουν γυαλιστερές μαύρες διακοσμήσεις, αναβαθμισμένο σύστημα infotainment και χειριστήριο iDrive με ενσωματωμένο touchpad. Ακόμη, η φρεσκαρισμένη X3 μπορεί να εξοπλιστεί προαιρετικά με το σύστημα «Smart Opener» που ανοίγει αυτόματα το πορτμπαγκάζ όταν περάσεις το πόδι σου από τον ειδικό αισθητήρα που βρίσκεται κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα.

Κάτω από το καπό της νέας BMW X3, ο ενδιαφερόμενος θα βρει μια νέα γενιά από δίλιτρους κινητήρες ντίζελ. Έτσι η X3 xDrive20d αποδίδει πλέον μέγιστη ισχύ 190 PS και μέγιστη ροπή 40,8 kgm, μια αύξηση 6 PS και 2,0 kgm σε σχέση με το «παλιό» μοτέρ των 184 PS της απερχόμενης. Η επιπλέον ισχύς επιτρέπει στο αυτοκίνητο να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 8,1", σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Γερμανού κατασκευαστή.

Το δεύτερο μοτέρ οικολογικού ενδιαφέροντος για τη νέα X3 είναι αυτό που φορά η X3 sDrive18d που εφοδιάζεται επίσης με λάστιχα χαμηλής αντίστασης στην κύλιση. Από το χαρακτηριστικό «s», καταλαβαίνετε ότι πρόκειται για μοντέλο με κίνηση μόνο στους πίσω τροχούς, με το δίλιτρο ντίζελ να αποδίδει μέγιστη ισχύ 150 PS και μέγιστη ροπή 36,7 kgm, στη θέση των 143 PS του παλιού detuned δίλιτρου. Τα παραπάνω χαρακτηριστικά επιτρέπουν στην X3 sDrive18d να καταναλώνει κατά μέσο όρο σε τυποποιημένο κύκλο 5,0 lt/100 km.
 
Η ανανεωμένη BMW X3 αναμένεται στην Ελλάδα την άνοιξη, με τιμές που ελάχιστα θα διαφέρουν από αυτές του απερχόμενου μοντέλου.

[Πηγή BMW]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube