Διαρροή; Νέo BMW 8 Series Concept;

Διαρροή; Νέo BMW 8 Series Concept;

Πολύ ωραίες φωτογραφίες του επερχόμενου πρωτοτύπου της BMW 8 Series διέρρευσαν πριν από τη φημολογούμενη σημερινή αποκάλυψή του.

Αυτό μάλιστα! Αυτό πράγματι είναι ένα αυτοκίνητο όπως αρμόζει να δείχνει η ναυαρχίδα της BMW.

Πολλές φορές οι λέξεις δεν αρκούν για να περιγράψουν το κάλλος ενός αυτοκινήτου και η περίπτωση της διαρρεύσασας 8 Series είναι μία από αυτές τις περιπτώσεις.

Με τη βάσιμη υπόθεση βέβαια ότι αυτές είναι πράγματι φωτογραφίες του BMW 8 Series Concept, του οποίου το αυτοκίνητο παραγωγής θα δούμε το 2018. Ωστόσο, υπάρχει και η ισχνή πιθανότητα οι εικόνες αυτές να είναι απλώς κάποια πολύ καλά φτιαγμένα και εμπνευσμένα σχέδια από κάποιον ταλαντούχο φαν της φίρμας. Σε μια προσπάθεια να γεμίσει τον κενό χρόνο από το επίσημο teaser μέχρι την αποκάλυψη του πρωτοτύπου.

Για τις εικόνες που έφερε στη δημοσιότητα μέσω του ίντερνετ το carscoops, όπως σημειώνει το websiate του Jalopnik, οι γραμμές αυτής της 8 Series δείχνουν ύποπτα κοντινές σε αυτές της Aston Martin Vantage. Αλλά μιας και η Ford έκλεψε τη μάσκα της βρετανικής εταιρείας, γιατί η BMW να μην κλέψει τα υπόλοιπα. Ούτως ή άλλως, στην αυτοκινητοβιομηχανία, οι περισσότερες γραμμές στο σχεδιασμό υπάρχουν εδώ κι εκεί, οπότε η ταιριαστή σύνθεση είναι και αυτή μια τέχνη και εν πολλοίς ζητούμενο.

Επί του προκειμένου όμως, το μακρύ καπό της 8 Series απηχεί το είδος του μοτέρ που κρύβεται από κάτω. Και αν στην περίπτωση της Aston Martin είναι ένα έτσι για να χωράει και το ωραίο και ευμέγεθες V12, γιατί σε αυτήν την BMW να μην είναι το μοτέρ V12 από τη Rolls-Royce για να έχουν να καυχώνται και οι ιδιοκτήτες BMW.

Βέβαια, μια ασφαλέστερη υπόθεση θα ήταν να περιμένουμε για μια 8 Series με τα σήματα «Μ» μια αναβαθμισμένη έκδοση του 4,4λιτρου twin-turbo V8, αντί για ένα μεγάλο και βαρύ 12κύλινδρο. Βέβαια, περισσότερη ελπίδα μας δίνει, αν είναι όντως αυθεντικές οι φωτογραφίες, το νέο στιλ που είναι σαφώς ωραιότερο από αυτό της 6 Series που θα αντικαταστήσει. Όχι πως η τελευταία είναι άσχημη, αλλά δεν διαθέτει το δυναμικό και συνάμα τολμηρό στιλ που απαιτείται σε ένα κουπέ που επέχει ρόλο ναυαρχίδας.

Βέβαια, ιεραρχικά στο μυαλό της BMW ναυαρχίδα της θεωρεί τη 7 Series και ο τρόπος που εκφράζονται γι’ αυτήν στην BMW δεν αφήνει αμφιβολία ότι δεν αμφισβητούν ότι κάνανε τη σωστή δουλειά. Από την άλλη, ένα αυτοκίνητο όπως είναι το i8 φωτογραφίζει το μέλλον της εταιρείας στα κουπέ επιδόσεων, ενσωματώνοντας την τεχνολογία του αύριο. Οπότε, ποια θα είναι η θέση μιας 8 Series στην γκάμα της εταιρείας, τόσο ουσιαστικά όσο και ως ποιοτικό χαρακτηριστικό της;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Διαρροή εγγράφων επιβεβαιώνει την αναβίωση της BMW 8 Series

Θα μπορούσαμε να τη κατατάξουμε ως τον άμεσο ανταγωνιστή της Mercedes S-Class Coupé και υπό τα σήματα του M Division να αποτελέσει κορωνίδα, τόσο της γενικότερης γκάμας της BMW όσο και των μοντέλων M. To BMW Blog ισχυρίζεται ότι το αυτοκίνητο θα αποκαλυφθεί σήμερα, 25 Μαΐου, οπότε δεν έχουμε παρά να αναμείνουμε μερικές ώρες για να επιβεβαιωθεί αυτό ή όχι.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube