Στην Ευρώπη του 2024 πουλήθηκε ένα «καινούργιο» FIAT Multipla

Στην Ευρώπη του 2024 πουλήθηκε ένα «καινούργιο» FIAT Multipla

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Αν και το FIAT Multipla έχουν καταργηθεί από το 2010, φέτος ταξινομήθηκε ένα ως καινούργιο.

FIAT Multipla

Οι δημοσιογράφοι τα αποκαλούν χαριτολογώντας «αυτοκίνητα ζόμπι». Πρόκειται για απελθόντα μοντέλα, που χρόνια μετά την παύση της παραγωγής τους, εμφανίζονται ξαφνικά στους πίνακες με τις νέες ταξινομήσεις. Κάπως έτσι, εμφανίστηκε κι ένα FIAT Multipla.

Δεν γνωρίζουμε καν αν πρόκειται για την πρώτη γενιά που έχει τις ρίζες της στο μακρινό 1998 ή τη δεύτερη που σταμάτησε να πωλείται στην Ευρώπη το 2010. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο βίος του FIAT Multipla συνεχίστηκε στην Κίνα, όπου διατίθετο από τη Zotye. Λεγόταν E300 και φορούσε ηλεκτροκινητήρα 84,5 ίππων και 250 Nm. Είχε μπαταρία χωρητικότητας 35,2 kWh, αλλά ζύγιζε 400+ kg πάνω από το θερμικό.

«Αυτοκίνητα ζόμπι», ξεπροβάλλουν από εκεί που δεν τα περιμένεις. Δεκαετίες μετά την παύση της παραγωγής τους

FIAT Multipla

Η είδηση για τη νεκρανάσταση του FIAT Multipla ήρθε όταν η εταιρεία αναλύσεων Dataforce δημοσιοποίησε τις νέες ταξινομήσεις από την αρχή της χρονιάς, έως και τον Ιούλιο. Πού ήταν άραγε κρυμμένο το ιταλικό πολυμορφικό για τουλάχιστον 14 χρόνια;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το FIAT Multipla επιστρέφει ως πανέμορφο ηλεκτρικό;

Δεν είναι το μοναδικό «αυτοκίνητο ζόμπι» που τρύπωσε στη φετινή λίστα των πωλήσεων. Δεν είναι καν το παλιότερο, αφού υπάρχει κι ένα Nissan 350Z, το οποίο έπαυσε το 2008. Κάποιος που ήθελε ένα πιο πρακτικό όχημα αγόρασε ένα Volvo V50, ένα βάγκον που σταμάτησε το 2012.

FIAT Multipla

Υπάρχει ακόμα μία Aston Martin DB7 από το 2001, μία BMW Z8 του 2003, καθώς και μία BMW Z3 του 2002. Ένα Honda Prelude του 2001, μία Ferrari F430 του 2009 και δύο Jaguar S-Type του 2007. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Φοβήθηκε την κλοπή κι έκρυψε το Escort RS2000 για 36 χρόνια

Τα καλά όμως αρχίζουν όταν πηγαίνουμε πίσω από την αλλαγή της 1.000ετίας: Όσο κι αν είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς, κάπου ήταν κρυμμένες δύο Jaguar XJS του 1996 και ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά φέτος!

Rolls-Royce Corniche

Αλλά δεν είναι καν το παλιότερο μοντέλο που απέκτησε το 2024 τον πρώτο του ιδιοκτήτη. Τίτλος που απονέμεται σε μία Rolls-Royce Corniche, η οποία σταμάτησε να κατασκευάζεται το 1995! Ακριβώς, μιλάμε για σχεδόν 30 χρόνια πίσω.

Λιγότερη έκπληξη προξενεί η ταξινόμηση ενός καινούργιου VW Golf Plus, ενός Ford Fusion κι ενός Škoda Roomster. Εντύπωση προκαλεί και το Ford Taurus, αλλά κατά 99,9% δεν είναι το παλιό μοντέλο. Πωλείται ακόμα ως καινούργιο σε άλλες αγορές.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube