Xiaomi, θα περνάς εξετάσεις για να σου πουλήσει το SU7 Ultra

Xiaomi, θα περνάς εξετάσεις για να σου πουλήσει το SU7 Ultra

Η κινεζική εταιρεία θα εξετάζει τους υποψήφιους αγοραστές για να αποκτήσουν ή να «ξεκλειδώσουν» το SU7 Ultra των 1.570 ίππων.

Τρεις μόλις ημέρες μεσολάβησαν από την είδηση ότι η Xiaom δοκιμάζει ένα πυραυλοκίνητο ηλεκτρικό σεντάν 1.570 ίππων στην Πράσινη Κόλαση μέχρι την ανακοίνωση ότι το SU7 Ultra θα μπει ενδόξως στην παραγωγή.

Αλλά οι Κινέζοι αναγνωρίζουν ότι το SU7 Ultra — με την αναλογία κιλών ανά ίππο να πλησιάζει τον μαγικό αριθμό «1» — αποτελεί ένα θανατηφόρο όπλο που δεν πρέπει να καταλήξει σε ακατάλληλα χέρια. Έτσι, σκέφτονται να καθιερώσουν εξετάσεις οδήγησης, όπου οι υποψήφιοι οδηγοί θα αξιολογούνται. Ώστε είτε να αγοράσουν το ταχύτατο μοντέλο εντελώς ξεκλείδωτο, με πρόσβαση στις απίστευτες επιδόσεις του, είτε να το αποκτήσουν με περιορισμένη ισχύ.

Η Xiaomi έχει δίκιο: Τέτοιες επιδόσεις θέλουν και τις κατάλληλες δεξιότητες από πλευράς οδηγού

SU7 Ultra

Με ιπποδύναμη ανώτερη από κάποιες εκδόσεις της Bugatti Chiron και βάρος μικρότερο κατά 450+ kg από την Porsche Taycan Turbo GT και 300 kg από το Tesla Model S Plaid, σίγουρα μιλάμε για ένα εκρηκτικό όχημα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Να πώς η Porsche Taycan Turbo GT κατέκτησε το Ring [video]

Η Xiaomi ανακοινώνει ότι το SU7 Ultra χρειάζεται μόλις 1,97για να πιάσει τα 100 km/h από στάση, 4,0” μετά θα φτάσει τα 200, ενώ σε επιπλέον 9,0” θα έχει 300αρίσει. Θεωρούμε δεδομένο ότι θα προσπαθήσει να καταρρίψει το ρεκόρ της Taycan Turbo GT — 7'0755 — στο Nürburgring.

SU7 Ultra

Η δήλωση για ιδιότυπες εξετάσεις οδήγησης ήλθε διά στόματος του ιδρυτή και πρόεδρου του κινεζικού κολοσσού, Lei Jun. Δεν αποκάλυψε πολλές λεπτομέρειες, άλλωστε μάλλον πρόκειται για κάτι που βρίσκεται ακόμα σε πρωτόλειο στάδιο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Xiaomi SU7 Ultra: Έτσι θα κατακτήσουν το Nürburgring οι Κινέζοι

Θα ήταν όμως ενδιαφέρον να δούμε αν πρόκειται για διαδικασία που ο υποψήφιος μπορεί να επαναλάβει ξανά και ξανά. Όπως γίνεται άλλωστε και στις κρατικές διαδικασίες απόκτησης διπλώματος. Ή αν η εξέταση θα πλαισιωθεί από μια σχολή αγωνιστικής οδήγησης της Xiaomi, όπου ο οδηγός θα επεκτείνει τις οδηγικές του ικανότητες και θα «ξεκλειδώνει» σταδιακά το αυτοκίνητό του.

SU7 Ultra

Θυμίζουμε ότι το SU7 Ultra αναμένεται σε δύο διαθέσιμες εκδόσεις: Μία με δρομίσιο και μία με πιστάδικο προσανατολισμό. Σε κάθε περίπτωση, η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο 6μηνο του 2025.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube