To OMODA 7 δοκιμάζεται στις πιο ακραίες συνθήκες [video]

To OMODA 7 δοκιμάζεται στις πιο ακραίες συνθήκες [video]

Το OMODA 7, το δεύτερο παγκόσμιο μοντέλο της OMODA & JAECOO που παρουσιάστηκε επίσημα στο Global Business Conference τον Απρίλιο του 2024, δοκιμάζεται στις πιο απαιτητικές συνθήκες, από τον ίδιο τον CEO της εταιρείας, Shawn Xu.

OMODA 7

Με σημαντικές βελτιώσεις στη σχεδίαση και έξυπνες διαμορφώσεις, το πολυτελές SUV OMODA 7 έρχεται στην αγορά προσφέροντας διάφορες επιλογές κίνησης. Με τον CEO της εταιρείας, Shawn Xu να δοκιμάζει την plug-in hybrid έκδοση στο Turpan της Κίνας μια περιοχή με ακραία υψηλές θερμοκρασίες. Αποδεικνύοντας έμπρακτα την εμπιστοσύνη του προς τα προϊόντα της μάρκας.

Φανταστείτε την οδήγηση ενός νέου PHEV στην καυτή καλοκαιρινή ζέστη. Oι οδηγοί θα αντιμετωπίσουν αναμφίβολα πολλές προκλήσεις, όπως τα «κύματα ζέστης» στο εσωτερικό, που με τη σειρά τους δοκιμάζουν και την ικανότητα ψύξης του κλιματισμού υπό έντονο ηλιακό φως.

To OMODA 7 δοκιμάζεται σε ακραίες συνθήκες, στο Turpan της Κίνας, από τον ίδιο τον CEO της εταιρείας, Shawn Xu

OMODA 7, Shawn Xu

Οι χρήστες εκφράζουν επίσης συχνά, ανησυχίες σχετικά με την αυτονομία σε περιβάλλοντα υψηλής θερμοκρασίας. Το Turpan, όπου η θερμοκρασία του εδάφους μπορεί να φτάσει τους 80°C κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αποτελεί σημαντική πρόκληση για ανθρώπους και μηχανές. Ωστόσο, χρησιμεύει ως ιδανικό φυσικό πεδίο δοκιμών για δοκιμές αυτοκινήτων.

Το OMODA 7 ήδη δοκιμάζεται σε αυτό το περιβάλλον ακραίας ζέστης, προκειμένου να απαντηθούν οι διαφορετικές ανησυχίες των χρηστών. Αρωγός στις δοκιμές, ο ίδιος ο CEO της κινεζικής φίρμας, που ανήκει στην Chery, Shawn Xu. O οποίος συμμετείχε στις διαδικασίες μέτρησης της επιτάχυνσης 0-100 km/h.

Στο επίσημο βίντεο της δοκιμής, ο Xu οδήγησε ένα OMODA 7 προπαραγωγής και πραγματοποίησε έξι σπριντ επιτάχυνσης σε περιβάλλον ακραίας υψηλής θερμοκρασίας. Με κάθε εκκίνηση, το αυτοκίνητο παρουσιάζει ακαριαία την μεγάλη του ισχύ, επιτρέποντας έτσι και στους θεατές , να εκτιμήσουν την προσεκτική δουλειά που έχει γίνει στην εξέλιξη του αυτοκινήτου και φυσικά στις κορυφαίες του επιδόσεις.

OMODA 7

Ο μέσος όρος του χρόνου που χρειάζεται για να επιταχύνει από στάση έως τα 100 km/h, σε περιβάλλον ακραίας υψηλής θερμοκρασίας, είναι σταθερός στα 8. Μάλιστα, ο χρόνος αυτός είναι καλύτερος από εκείνον που ανακοινώνει το εργοστάσιο (8,4”), υπογραμμίζοντας και τη δυναμική του μοντέλου που κατά τη διάρκεια της δοκιμής, ως καλύτερη επίδοση είχε τα 7,8”.

Αυτό το αποτέλεσμα επιβεβαιώνει έμπρακτα πως το OMODA 7 δεν παρουσιάζει εξασθένιση στην απόδοσή του ανάλογα με το πόσο ζεστές είναι οι καιρικές συνθήκες, υπογραμμίζοντας έτσι την αξιοπιστία του συστήματος κίνησης. Επιπλέον, αντικατοπτρίζει και την αποδοτική ισχύ του κινητήρα, του συστήματος διαχείρισης της μπαταρίας και της τεχνολογίας ψύξης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δοκιμή υψηλής θερμοκρασίας που πραγματοποίησε ο Xu με το OMODA 7 δεν έχει τελειώσει ακόμα. To αυτοκίνητο θα συνεχίσει να υποβάλλεται σε δοκιμές για να αποδείξει την αυτονομία του με τη χρήση μόνο της ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και της κατανάλωσης καυσίμου, πάντα υπό ακραίες θερμοκρασίες.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube