Chery Fulwin T11, μα οποία ομοιότης με το Range Rover... [video]

Chery Fulwin T11, μα οποία ομοιότης με το Range Rover... [video]

Θεωρούσαμε ότι τα κινεζικά μοντέλα έχουν ξεπεράσει τη μέθοδο της αντιγραφής, αλλά το Fulwin T11 της Chery μάς διαψεύδει.

Fulwin T11

Εικόνες του Fulwin T11, ναυαρχίδας SUV της Chery, εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο και ξεσήκωσαν ποικίλα σχόλια. Με τη φανταχτερή διχρωμία, το χρώμιο, τις τεράστιες διαστάσεις και κυρίως τη σχεδίαση, νομίζεις ότι βλέπεις ένα Range Rover.

Κι είναι κρίμα, γιατί αν αξιολογήσεις αυθύπαρκτα το Fulwin T11, θα διαπιστώσεις ότι είναι ένα ελπιδοφόρο μοντέλο με αξιόλογα τεχνικά χαρακτηριστικά. Ως PHEV, οι Κινέζοι υπόσχονται περί τα 200 km ηλεκτρικής αμόλυντης κίνησης στην καθημερινότητα και ξενοιασιά στο ταξίδι, καίγοντας βενζίνη.

Τα περισσότερα κινεζικά μοντέλα έχουν πλέον τη δική τους σχεδιαστική προσωπικότητα. Αλλά όχι όλα, όπως αποδεικνύει το Fulwin T11

Fulwin T11

Θα φορά το επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης C-DM της κινεζικής εταιρείας. Αποτελείται από έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1,5 lt με 154 ίππους και 220 Nm, καθώς κι ηλεκτρικούς κινητήρες. Τόσο μπροστά, όσο και πίσω.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Έφτιαξε η Chery το πιο αεροδυναμικό αυτοκίνητο του κόσμου;

Ο συνδυασμός των δύο ηλεκτροκινητήρων, μιας μεγάλης — ακόμη μη ανακοινώσιμης χωρητικότητας — μπαταρίας και του θερμικού μοτέρ θα χαρίζει στο Fulwin T11 πάνω από 1.400 km συνδυαστικής αυτονομίας. Στο πολύ αισιόδοξο κινεζικό πρωτόκολλο δοκιμών, λέγεται ότι θα μπορεί να καλύψει 200 km μόνο με ηλεκτρική ενέργεια.

Fulwin T11

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί κατηγορούν το Fulwin T11 ότι αντιγράφει το Range Rover. Οι LED προβολείς και τα φώτα ημέρας μοιράζονται ορισμένες προφανείς ομοιότητες με το Range Rover Sport.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Chery στοχεύει να κατασκευάσει δύο εργοστάσια στην Ευρώπη

Ενδέχεται πάντως να έχει υπάρξει συγκατάβαση των Βρετανών. Θυμίζουμε ότι οι δύο εταιρείες βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα της Tata Motors κι αναμένεται να συνεργαστούν για το επόμενο Land Rover Freelander.

Fulwin T11

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μάσκα έχει τη δική της σχεδιαστική γλώσσα, με ασημένιες κάθετες γρίλιες να δεσπόζουν. Η λογική επιτάσσει ότι το μεγαλύτερο μέρος της ψύξης πραγματοποιείται από τις κάτω γρίλιες, από τα γυαλιστερά μαύρα πτερύγια που ανοίγουν και κλείνουν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η κινεζική Chery φτιάχνει ηλεκτρικά οχήματα για τα γερμανικά ταχυδρομεία

Αν κοιτάξεις από το πλάι κι αγνοήσεις τα μπροστινά φώτα, το νέο μοντέλο της Chery θυμίζει κάτι από Mercedes-Maybach GLS. Πέρα από τις αντιγραφές, το T11 διαθέτει όμορφες ζάντες με πυκνή διάταξη των ακτίνων. Γενικά, όλη η σχεδίαση αποπνέει πολυτέλεια κι αρχοντιά. Αν δεν ήταν το ζήτημα της ομοιότητας, θα το έλεγες επιβλητικό.

Ίσως η πιο αθώα πλευρά για να κοιτάξεις το Fulwin T11 είναι η πίσω. Δεν μπορείς να την κατηγορήσεις για κλοπή, ενώ ξεχωρίζουμε την έλλειψη ορατών απολήξεων της εξάτμισης.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube