Zhi Nuo: Κινεζικές BMW με βαυαρική βούλα

Zhi Nuo: Κινεζικές BMW με βαυαρική βούλα

Brilliance και BMW ετοιμάζονται να κατακλύσουν τις αναπτυσσόμενες αγορές με 3άρες και X1 made in China

Οι κατασκευαστές συνεχίζουν να την ιδιαίτερα επικερδή πορεία τους στην αναπτυσσόμενη αγορά της Κίνα. Ολοένα και περισσότερες νέες μάρκες εμφανίζονται, επιχειρήσεις που προκύπτουν από τη συνεργασία καθιερωμένων κατασκευαστών  με  τοπικές βιομηχανίες. Η τελευταία τέτοια συνεργασία, σύμφωνα με τις αναφορές, αφορά την BMW και τη κινεζική συνεργάτιδά της εταιρεία, την Brilliance. Αυτή προβλέπει τη δημιουργία μιας νέα φίρμας που θα ονομάζεται Zhi Nuo (η υπόσχεση) και αντικείμενό της θα είναι η παραγωγή νέων μοντέλων που θα έχουν ως βάση παλιότερα μοντέλα της BMW.

Παλαιότερα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η Zhi Nuo θα κατασκεύαζε μοντέλα που θα βασίζονταν στη Σειρά 3 (Ε90), αλλά ποτέ οι φήμες δεν είχαν συμπεριλάβει το crossover X1. Η επίσημη πρεμιέρα για το ή τα μοντέλα της Zhi Nuo θα γίνει στις 21 Απριλίου, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης.

Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον στοιχείο, αναφορά της Automotive News Europe, είναι ότι οι φιλοδοξίες της Zhi Nuo ξεπερνούν τα κινεζικά σύνορα. Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο σε ποιες αγορές στοχεύει η BMW μέσω της Zhi Nuo, ωστόσο στελέχη της βαυαρικής φίρμας διαβεβαιώνουν ότι αυτές δεν πρόκειται να βρίσκονται στην Ευρώπη.  

[Πηγή China Car Times, Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube