Ο Lando Norris οδήγησε μια McLaren P1 από LEGO στην πίστα [video]

Ο Lando Norris οδήγησε μια McLaren P1 από LEGO στην πίστα [video]

Περισσότερα από 342.000 τουβλάκια Technic απαρτίζουν τη McLaren P1 που κινείται με μπαταρίες και κινητήρες LEGO.

Η LEGO παρουσίασε ένα πλήρως οδηγήσιμο μοντέλο σε κλίμακα 1:1, του φημισμένου υπεραυτοκίνητου McLaren P1. Το οποίο μάλιστα έκανε κι έναν γύρο στην πίστα του Silverstone με τον Lando Norris, πιλότο της Formula 1, στο τιμόνι. 

Κατασκευασμένη από περισσότερα από 342.000 τουβλάκια LEGO Technic, η ρέπλικα McLaren P1 ζυγίζει 1.220 kg κι έχει εξελιχθεί από κοινού από τη LEGO και τη βρετανική εταιρεία. Αποτελεί το πρώτο οδηγήσιμο μοντέλο LEGO μεγάλης κλίμακας.

Μια αμιγώς ηλεκτρική McLaren P1. Και μάλιστα κατασκευής LEGO. Να γυρίζει το Silverstone. Ποιος θα το πίστευε...

McLaren P1

Η συνεργασία των δυο τους ξεκινά το 2015, δημιουργώντας μια σειρά από μοντέλα Technic, συμπεριλαμβανομένων των Senna GTR και την αγωνιστική MCL36 F1 του 2022. Οι δύο εταιρείες παρουσίασαν πρόσφατα μια P1 Technic σε κλίμακα 1:8, που διαθέτει το δικό της αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά ταχυτήτων, ανάρτηση, V8 κινητήρα και σύστημα διεδρικών θυρών. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ H επόμενη McLaren P1 θα έχει πάνω από 1.000 ίππους

Το 1:1 αντίγραφο χρησιμοποιεί οκτώ πακέτα κινητήρων — για να θυμίζει τον V8 της κανονικής P1, το καθένα αποτελούμενο από 96 κινητήρες LEGO Power. Το άθροισμα 768 λιλιπούτειοι κινητήρες. Με την αρωγή τους, η κατασκευάστρια εταιρεία ισχυρίζεται ότι η P1 της μπορεί να ξεπεράσει τα 60 km/h.

Κατασκευασμένη από μια ομάδα 23 μηχανικών της Lego και της McLaren, η P1 χρειάστηκε περισσότερες από 8.300 ώρες για να γίνει πραγματικότητα. Χρειάστηκαν 393 τύποι Technic στοιχείων, με 11 εξαρτήματα ειδικά κατασκευασμένα για το αυτοκίνητο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Για δες λαχτάρες που κάνει το Ioniq 5 N στη McLaren P1 [video]

Παρά την ευρεία χρήση Technic εξαρτημάτων, η P1 διατηρεί ορισμένα στοιχεία από το αρχέτυπο μοντέλο, όπως τους τροχούς και το τιμόνι, ενώ το αμάξωμα είναι χτισμένο γύρω από ένα ατσάλινο πλαίσιο.

McLaren P1

Για να δοκιμάσει την ανθεκτικότητα της δημιουργίας της, η LEGO επιστράτευσε τον αστέρα της F1, Lando Norris. Σίγουρα έχει γυρίσει την πίστα του Silverstone ταχύτερα, αλλά θα μπορεί να καμαρώνει ότι είναι ο μοναδικός που έχει οδηγήσει ένα LEGO όχημα μέσα σε μια τόσο ιστορική πίστα. Ή οπουδήποτε αλλού.

«Ήταν απίστευτα ωραίο να βλέπεις τον Lando Norris να οδηγεί το αυτοκίνητο που δημιουργήσαμε», δήλωσε ο Lukáš Horák, υπεύθυνος για τη μοναδική δημιουργία. «Η τεχνογνωσία της McLaren ήταν ανεκτίμητη καθώς μας βοήθησε να κατασκευάσουμε ένα μοντέλο όσο το δυνατόν πιο πιστό στην αρχική McLaren P1». Η LEGO P1 θα ξεκινήσει μια παγκόσμια περιοδεία. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube