Toyota Prius, μπαίνει στο Guinness με αδιανόητο ρεκόρ κατανάλωσης

Toyota Prius, μπαίνει στο Guinness με αδιανόητο ρεκόρ κατανάλωσης

To Toyota Prius ταξίδεψε από τη Δυτική όχθη των ΗΠΑ στην Ανατολική καταναλώνοντας μόλις 2,5 lt ανά 100 km.

Toyota Prius

Ένα καινούργιο Toyota Prius LE μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness για τη χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου οδηγώντας από τη Δυτική ακτή των ΗΠΑ στην Ανατολική. Καταναλώνοντας κατά μέσο όρο μόλις 2,5 lt ανά 100 km.

Εξαιρετική επίδοση, ειδικά αν συνυπολογίσουμε ότι το Toyota Prius είναι ένα οικογενειακό μοντέλο με σημαντικές διαστάσεις, τουλάχιστον για τα δεδομένα της ευρωπαϊκής αγοράς. Δηλαδή πόσο θα έκαιγε ένα Yaris Hybrid στην αντίστοιχη διαδρομή; Το ταξίδι του Wayne Gerdes ξεκίνησε από το δημαρχείο του Λος Άντζελες και τερματίστηκε στο δημαρχείο της Νέας Υόρκης, καλύπτοντας συνολική απόσταση 5.168,7 km.

Υβριδικό συν Toyota ίσον ρεκόρ οικονομίας. Τώρα και με τη βούλα

Toyota Prius

Για να διασχίσει την αχανή χώρα, ο ειδικός στη χαμηλή κατανάλωση ανέβηκε σε υψόμετρο έως τα 2.100 m και πέρασε περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της ερήμου Μοχάβε, όπου οι θερμοκρασίες εκτοξεύτηκαν πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου. Η επίσημη κατανάλωση κατά το αμερικανικό πρωτόκολλο δοκιμών EPA είναι 4,13 lt/100 km κι ο Gerdes έβαλε όλη του τη μαεστρία για να κατέβει στα 2,5. Οι συμβουλές που δίνει για οικονομική οδήγηση δεν περιλαμβάνουν όμως τίποτα που ακούμε για πρώτη φορά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ To Toyota Prius Αυτοκίνητο της Χρονιάς στην Ιαπωνία

Προτείνει να ξεκινάμε αργά από στάση και να διατηρούμε ομοιόμορφη πίεση στο πεντάλ του γκαζιού. Είναι επίσης σημαντικό να αφήνουμε νωρίς το γκάζι όταν πρόκειται να σταματήσουμε, χρησιμοποιώντας για όσο το δυνατόν περισσότερο την ορμή του αυτοκινήτου.

Toyota Prius

«Σε μια απόπειρα κατάρριψης ρεκόρ όπως αυτή εδώ, παίζει μεγάλη σημασία ο προγραμματισμός», πρόσθεσε. «Πρέπει να έχεις σχέδιο. Αλλά εάν τα πράγματα αλλάξουν, πρέπει να είσαι ευέλικτος και να το τροποποιείς». Η Toyota δεν ανακοίνωσε επίσημα στατιστικά στοιχεία, αλλά δεδομένης της χωρητικότητας του ρεζερβουάρ του Prius, συμπεραίνουμε ότι αντιστοιχούν 1.693 km σε κάθε φουλάρισμα. Η επίσημη αυτονομία που ανακοινώνει το εργοστάσιο είναι 1.036 km, επίσης πολύ εντυπωσιακό νούμερο για βενζινοκίνητο μοντέλο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Θα έκανες ποτέ τροχόσπιτο το Toyota Prius;

Θυμίζουμε ότι το Toyota Prius 5ης γενιάς πωλείται στην πατρίδα μας αποκλειστικά ως επαναφορτιζόμενο υβριδικό. Το αυτοκίνητο του ρεκόρ φοράει full hybrid διάταξη, με κινητήρα 2,0 lt και 197 ίππους.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube