Nissan Qashqai, παγκόσμιο ρεκόρ στο μπάντζι τζάμπινγκ [video]

Nissan Qashqai, παγκόσμιο ρεκόρ στο μπάντζι τζάμπινγκ [video]

To Nissan Qashqai πέφτει από τον ουρανό και μπαίνει κατευθείαν στα ρεκόρ Guinness.

To Nissan Qashqai λατρεύει τα ύψη. Των πωλήσεων. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για το μοντέλο που έκανε δημοφιλή τα SUV, με την πρώτη του γενιά να αλλάζει ουσιαστικά τις αγοραστικές συνήθειες της παγκόσμιας αυτοκίνησης.

Τώρα, ένα καινούργιο Nissan Qashqai δοκίμασε την πτώση από τα ουράνια και μπήκε στα ρεκόρ Guinness για το υψηλότερο άλμα μπάντζι τζάμπινγκ που έχει γίνει ποτέ. Το εγχείρημα έλαβε μέρος στο Puteaux της Γαλλίας και το ιαπωνικό μοντέλο έπεσε από γερανό από τα 65 m. Ωστόσο, παρά την έγκριση των ρεκόρ Guinness, φαίνεται ότι έχουν πραγματοποιηθεί άλματα αυτοκίνητων κι από μεγαλύτερο ύψος, που όμως δεν είχαν αξιολογηθεί από την επιτροπή των ρεκόρ.

Το Qashqai άλλαξε τον τρόπο που ψωνίζουμε αυτοκίνητα. Η πτώση από τα 65 m είναι συγκριτικά πολύ ευκολότερο κατόρθωμαNissan Qashqai

Το υβριδικό Nissan Qashqai e-Power εκμεταλλεύτηκε τη δύναμη της βαρύτητας στο πλαίσιο τηλεοπτικής καμπάνιας προώθησης του νέου μοντέλου. Είναι ένας έξυπνος τρόπος να διαφημίσεις ένα ικανό C-SUV που έχει αγαπηθεί όσο λίγα στην ελληνική αγορά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το Nissan Qashqai του 2013 πωλείται ακόμα. Και κάνει facelift!

Για την πραγματοποίηση του εγχειρήματος, χρησιμοποιήθηκε ένα ειδικό κλουβί για να ασφαλίσει το αυτοκίνητο. Πίσω από το τιμόνι βρέθηκε ο επαγγελματίας κασκαντέρ Laurent Lasko. Δεν θα θέλαμε να είμαστε στη θέση του.

 

Το άλμα έγινε χωρίς προβλήματα και το Qashqai πιστοποιήθηκε από τους εκπροσώπους των ρεκόρ Guinness. Η οργάνωση σημειώνει ότι «για να κριθεί επιτυχής μία προσπάθεια, τόσο το αυτοκίνητο όσο και το σχοινί πρέπει να παραμείνουν ανέπαφα». Από τη στιγμή που δεν ήταν παρούσα, προφανώς δεν μπόρεσε να πιστοποιήσει και να αξιολογήσει τις υπόλοιπες προσπάθειες.

 

Η πρώτη ήταν το 1992. Κατά την προώθηση του νέου τότε GMC Jimmy, η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία έριξε ένα από τη γέφυρα New Rover Gorge Bridge στο Victor της Δυτικής Βιρτζίνια. Δεν είχε οδηγό πίσω από το τιμόνι, αλλά έπεσε από τα πολύ εντυπωσιακά 263,7 m.

Το Top Gear έκανε επίσης κάτι αντίστοιχο στην 28η σεζόν του. Σε εκείνο το επεισόδιο, ο Andrew Freddie Flintoff μπήκε μέσα σε ένα Rover Metro που έπεσε κατακόρυφα από ύψος 164 m από την κορυφή ενός φράγματος.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube