Καταφτάνει το νέο VW Tayron, ανάμεσα σε Tiguan και Touareg [video]

Καταφτάνει το νέο VW Tayron, ανάμεσα σε Tiguan και Touareg [video]

Το VW Tayron, που θα λανσαριστει επίσημα στις 10 Οκτωβρίου, αναμένεται να αντικαταστήσει το Tiguan Allspace στις ευρωπαϊκές αγορές.

VW Tayron

Τα SUV και τα crossover πουλάνε σαν τρελά κι οι Γερμανοί το ξέρουν καλά. Σκεφτείτε ότι στις μικρές κατηγορίες έχουν πολλαπλή εκπροσώπηση, με το Taigo, το T-Cross και το T-Roc. Τώρα, το νέο VW Tayron θα γεφυρώσει το κενό που υπάρχει ανάμεσα στο Tiguan και το Touareg. Ούτε σπιθαμή χωρίς SUV. 

Η γερμανική εταιρεία μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο teaser του νέου μοντέλου. Με το VW Tayron ευρωπαϊκών προδιαγραφών να κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στις 10 Οκτωβρίου. Θα είναι μακρύτερο και πιο ευρύχωρο από το Tiguan, παίρνοντας τη σκυτάλη από το Tiguan Allspace. Θα έχει κι αυτό 7θέσια διάταξη.

Μπορεί το 7θέσιο SEAT Tarraco να αντικαταστάθηκε από το 5θέσιο νέο CUPRA Terramar, αλλά ο αντικαταστάτης του Tiguan Allspace θα διατηρήσει την 3η σειρά καθισμάτων

VW Tayron

Το VW Tayron αποτελεί ένα άγνωστο μοντέλο στα μέρη μας, αλλά βασίζεται στην πλατφόρμα MQB και διατίθεται από το 2018 στην αγορά της Κίνας. Θα καταφτάσει και στη Βόρεια Αμερική, αλλά εκεί θα ονομάζεται Tiguan.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ To VW Tiguan Allspace δίνει τη θέση του στο Tayron

Το Tayron θα κατασκευάζεται στο Wolfsburg της Γερμανίας κι αναμένεται σχεδιαστικά να ενσωματώσει τις αλλαγές που θα καρπωθεί το κινεζικό Tayron L. Το τελευταίο θα έχει μήκος 4,684 m, και λογικά η ευρωπαϊκή έκδοση θα έχει πανομοιότυπες διαστάσεις.

Το VW Tayron που θα απολαύσουμε στη Γηραιά Ήπειρο θα βασίζεται στην πλατφόρμα MQB Evo, την ίδια που συναντούμε στα Tiguan και Passat. Ενώ το κινέζικο Tayron L θα προσφέρει μια επιλογή από καταξιωμένους κινητήρες εσωτερικής καύσης, συμπεριλαμβανομένων των επιλογών 1,5 και 2,0 lt, δεν γνωρίζουμε ακόμα με τι σύνολα θα διατίθεται η ευρωπαϊκή έκδοση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οι Ισπανοί έφαγαν το SEAT Tarraco για χάρη του CUPRA Terramar

Κρίνοντας από την υπόλοιπη γκάμα της VW στην Ευρώπη, οι επιλογές για το Tayron θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν ήπια κι επαναφορτιζόμενα υβριδικά συστήματα μετάδοσης κίνησης. Ενώ δεν θα εκπλαγούμε αν διατίθεται και με αμιγώς θερμικούς κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου. Η πιο ισχυρή διάταξη PHEV στο Tiguan αποδίδει 272 ίππους και χαρίζει αυτονομία 100 km.

VW Tayron

Καθώς πλησιάζουμε στην ευρωπαϊκή παρουσίαση του VW Tayron σε κάτι λιγότερο από ένα μήνα, πρόσθετες πληροφορίες θα γίνουν γνωστές.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube