Volkswagen: Αλλαγή στρατηγικής στην αγορά των ΗΠΑ

Volkswagen: Αλλαγή στρατηγικής στην αγορά των ΗΠΑ

Εγκαταλείπει τους κινητήρες diesel και επενδύει στην ηλεκτροκίνηση

Μετά το dieselgate η Volkswagen κάνει στροφή 180 μοιρών στην αγορά των ΗΠΑ ρίχνοντας πλέον το βάρος στα ηλεκτρικά και στα υβριδικά μοντέλα. 
 
Την αλλαγή στρατηγικής επιβεβαίωσε Hinrich Woebcken CEO της VW Αμερικής, ο οποίος σε δηλώσεις του τονισε πως η εταιρεία δεν εγκαταλείπει τους κινητήρες diesel για το διάστημα 2017-2019, με την προϋπόθεση να πάρουν την έγκριση από την EPA.
 
Η VW είδε τις πωλήσεις diesel αυτοκινήτων της στις ΗΠΑ να μειώνονται μετά τη δημοσιοποίηση του dieselgate. Μέχρι τότε το 25% των αυτοκινήτων που πωλούσε στις ΗΠΑ ήταν diesel, αλλά από τον Σεπτέμβριο του 2015 οι πωλήσεις σταμάτησαν με την ΕΡΑ να μην δίνει την απαιτούμενη έγκριση.
 
Ετσι τώρα, πατώντας πάνω στις τάσεις της εποχής και με δεδομένη την επιθυμία της να περάσει ένα σαφώς πιο φιλικό στο περιβάλλον προφίλ, η VW ρίχνει το βάρος της στην ηλεκτροκίνηση.
Στόχος της εταιρείας διεθνώς είναι να έχει στη γκάμα της περισσότερα από 30 ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το 2020, ώστε να έχει πουλήσει 3 εκατομμύρια τέτοια οχήματα, ενώ παράλληλα υπόσχεται να προσφέρει καθαρότερους κινητήρες εσωτερικής καύσης, τοποθετώντας φίλτρα σωματιδίων και στους κινητήρες βενζίνης της.
 
Τέλος και σε ό,τι αφορά στα ηλεκτροκίνητα μοντέλα, επιθυμία της VW είναι να μπει δυναμικά στην αγορά των ΗΠΑ για να χτυπήσει την BMW που προς το παρόν παίζει μπάλα μάλλον μόνη στην πέραν του Ατλαντικού αγορά. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube