Trump εναντίον General Motors: Μην παίζετε με λάθος άνθρωπο...

Trump εναντίον General Motors: Μην παίζετε με λάθος άνθρωπο...

Η εξαγγελία της GM για απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων θύμωσε τον Αμερικανό Πρόεδρο.

Ο πρόεδρος Donald Trump επέπληξε δημοσίως την Mary Barra της General Motors Mary Barra εξαιτίας της απόφασής της να κλείσει εργοστάσια στις ΗΠΑ και να προχωρήσει σε 15% μείωση προσωπικού. 

Ο Πρόεδρος, μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε ότι επικοινώνησε με την Barra και διευκρίνισε πως ήταν πολύ σκληρός μαζί της. 
«Ήμουν πολύ σκληρός, μίλησα μαζί της όταν άκουσα ότι κλείνουν εργοστάσια και της τόνισα ότι αυτή η χώρα έκανε πολλά για τη General Motors», δήλωσε ο Trump, αναφερόμενος στο ομοσπονδιακό σχέδιο διάσωσης της εταιρείας το 2008.
Όπως τόνισε ο Αμερικανός Πρόεδρος της είπα πως «παίζετε με τον λάθος άνθρωπο. Είμαι εδώ για να προστατεύσω τους Αμερικανούς εργάτες». 

Ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι ο Trump είχε μιλήσει με την Barra, προτού ανακοινωθούν δημόσια τα μέτρα της GM. H Barra βρισκόταν στο Λευκό Οίκο τη Δευτέρα για μια προγραμματισμένη συνάντηση με τον οικονομικό σύμβουλο Larry Kudlow, καθώς ο Trump μιλούσε για το South Lawn, δήλωσε ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.
Ο Trump, ο οποίος έκανε την αναγέννηση της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας σημαία της προεκλογικής του εκστρατείας, έχει επικρίνει εταιρείες που προσπαθούν να κλείσουν ή να μεταφέρουν την παραγωγή στο εξωτερικό.

Η General Motors θέλοντας να προλάβει μια νέα οικονομική κρίση ανακοίνωσε ότι προχωρά σε λήψη δραστικών μέτρων περικοπών που περιλαμβάνει κλείσιμο 7 εργοστασίων και την απόλυση του 15% των εργαζομένων της. Η μείωση προσωπικού- όπως αναφέρεται  στην επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας – αφορά πρωτίστως το διοικητικό κομμάτι που θα περικοπεί κατά 25%. Την ίδια στιγμή η εταιρεία έχει ήδη προχωρήσει σε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για 18.000 εργαζόμενούς της.
Με τις κινήσεις αυτές η GM ελπίζει να εξοικονομήσει ποσό της τάξης των 6 δις δολαρίων σε βάθος διετίας.
Από τα επτά εργοστάσια που θα κλείσουν, τα πέντε που εδρεύουν σε ΗΠΑ και Καναδά θα δουν τις δραστηριότητές τους να σταματούν μέσα στο 2019, και άλλα δύο προς το τέλος της χρονιάς, την ώρα που ήδη έχει διακόψει τις εργασίες του το εργοστάσιο της εταιρείας στο Gunsan της Κορέας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube