Απίστευτο, έκανε 483.000 km με Lamborghini Murciélago [video]

Απίστευτο, έκανε 483.000 km με Lamborghini Murciélago [video]

Lamborghini Murciélago αποτελεί το ακριβώς αντίθετο των garage queen, γράφοντας χιλιόμετρα με το κιλό.

Lamborghini Murciélago

Τα 300.000 μίλια ή 483.000 km είναι μια χιλιομετρική ένδειξη που ελάχιστα μη επαγγελματικά οχήματα βλέπουν στο οδόμετρό τους. Κι όμως, μια Lamborghini Murciélago στη Βρετανία μπορεί να καυχιέται ότι έχει φάει τα χιλιόμετρα με το κουτάλι.

Μάλιστα, για να γιορτάσει ο κάτοχος το σπάσιμο της 300άρας, επέλεξε να πραγματοποιήσει ένα ιδιαίτερο οδικό ταξίδι. Μεταβαίνοντας με τη Lamborghini Murciélago στο εργοστάσιο όπου γεννήθηκε, στη Sant'Agata στην Ιταλία.

483.000 km με Lamborghini Murciélago και μάλιστα τα περισσότερα από αυτά σε πίστα, δεν το λες και μικρό επίτευγμα

Lamborghini Murciélago

Ξεκίνησε από το Hull της Αγγλίας, πέρασε στην Ολλανδία στο πορθμείο του Ρότερνταμ και κατέφθασε στην Ιταλία μέσω μερικών πανέμορφων αλπικών διαδρομών. Στην Automobili Lamborghini έτυχε μεγάλης υποδοχής, καθώς η ιταλική φίρμα τον περίμενε κι υπήρξε ο ανάλογος εορτασμός.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Μια Lamborghini Murciélago LP640-4 βρίσκεται παρατημένη σε γκαράζ στη Ρωσία

Το οξύμωρο είναι ότι τα 300.000 μίλια εμφανίστηκαν στον χιλιομετρητή στον δρόμο της επιστροφής στην Αγγλία, αλλά μικρό το κακό. Άλλωστε, οι περισσότερες Lamborghini Murciélago δεν φτάνουν καν στο 1/10 αυτής της απόστασης. Για λόγους απαξίωσης και κόστους συντήρησης.

Lamborghini Murciélago

Κάτοχος είναι ο YouTuber Simon George κι ίσως θυμάστε το θηριώδες πορτοκαλί V12 επειδή παρήλαυνε στις δοκιμές μακράς διαρκείας του βρετανικού περιοδικού EVO. Αν ναι, τότε ίσως ανακαλείτε κι ότι ο George είχε ιδρύσει εταιρεία ενοικίασης σούπερκαρ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ταξί Mercedes-Benz ξεπέρασε τα 7.000.000 km και συνεχίζει

Αυτό κάνει το επίτευγμα των 300.000 μιλίων ακόμα πιο εντυπωσιακό. Η Lamborghini Murciélago δεν κάλυψε τόσο μεγάλη απόσταση κουμπώνοντας μια 6η στο σασμάν, με τον V12 να γουργουρίζει στις 2.500 rpm στον αυτοκινητόδρομο. Αλλά οδηγούμενη στο όριο στην πίστα και μάλιστα με εκατοντάδες διαφορετικούς οδηγούς πίσω από το τιμόνι. Κερδίζοντας σκληρά την αμόλυβδή της.

Lamborghini Murciélago

«Κανένα πρόβλημα, όσο πιο γρήγορα την πας τόσο περισσότερο της αρέσει», λέει ο τυχερός κάτοχος. «Απολαμβάνει να δουλεύει σε οποιοδήποτε εύρος στροφών, αρκεί να είναι κάτω από τις 3.000 rpm».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πόσο κοστίζει ο κινητήρας της Lamborghini Murciélago;

Καλά όλα αυτά στα λόγια, αλλά ο Βρετανός έχει πληρώσει μια περιουσία για τη συντήρησή της. Άλλαζε λάστιχα κάθε μήνα, συμπλέκτη κάθε 50.000 km. Πελάτης την τράκαρε με 60+ km/h σε δέντρο, με αποτέλεσμα μια πανάκριβη επισκευή. Σκεφτείτε ότι μόνο το κάθε φανάρι κόστισε £6.000 (€7.100). 

Lamborghini Murciélago

Πλέον δεν κάνει χατίρια σε άλλους οδηγούς. Ύστερα από δύο ανακατασκευές του V12, αποτελεί το καθημερινό όχημα του George. Φανταστείτε μόνο πόσα λίτρα βενζίνης έχει καταναλώσει τόσα χρόνια. Όσο ένα μικρό χωριό. «Ξέρω με το μικρό τους όνομα τους περισσότερους υπαλλήλους στα πρατήρια της περιοχής».

Αλλά αποζημιώνεται και με το παραπάνω όποτε στροφάρει τον V12 των 580 ίππων προς την κόκκινη γραμμή των 7.600 rpm.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube