Toyota, ανάκληση-μαμούθ για 100.000 μοτέρ V6 στις ΗΠΑ

Toyota, ανάκληση-μαμούθ για 100.000 μοτέρ V6 στις ΗΠΑ

Από τη στιγμή που κρίθηκε ότι η μόνη θεραπεία είναι η αντικατάσταση του κινητήρα, η Toyota αποφάσισε να προβεί σε αλλαγή 100.000 κινητήρων twin-turbo V6 3,4 lt.

Toyota

Έχουμε συνηθίσει σε ανακλήσεις κάθε είδους, με πιο ξακουστή αυτήν που αφορά τους αερόσακους Takata κι αφορά πληθώρα κατασκευαστών. Αλλά πολύ σπάνια μαθαίνουμε για μια τέτοια κολοσσιαία ανάκληση όπως αυτή που θα κάνει η Toyota.

Συνολικά, 100.000 Toyota Tundra και Lexus LX των ετών 2022-2023 θα κληθούν για αλλαγή του μοτέρ τους. Συγκεκριμένα, αφορά τον twin-turbo V6 των 3.445 cc.

Η αντικατάσταση 100.000 κινητήρων απαιτεί τεράστιο κόστος και προγραμματισμό

Toyota

Για την ακρίβεια, η ανάκληση περιλαμβάνει 102.092 οχήματα — 98.568 Tundra και 3.524 LX600. Το πρόβλημα έγκειται στο ότι «υπάρχει πιθανότητα ορισμένα υπολείμματα μηχανικής κατεργασίας να μην έχουν καθαριστεί από τον κινητήρα κατά την παραγωγική διαδικασία».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ανάκληση για 116.020 Mercedes-Benz για πιθανότητα πυρκαγιάς

Πέρα από τη δυσλειτουργία του μοτέρ, αν υπάρξει «απώλεια ισχύος κατά την οδήγηση με υψηλότερες ταχύτητες, υφίσταται κίνδυνος σύγκρουσης», αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της Toyota. Για την ώρα, η ιαπωνική εταιρεία δηλώνει ότι δεν γνωρίζει κάποια πρόσκρουση ή τραυματισμό που να σχετίζεται με το πρόβλημα. Ωστόσο, τα έγγραφα ανάκλησης αποκαλύπτουν 824 αιτήσεις επισκευής κινητήρα που θα μπορούσαν να σχετίζονται με το ζήτημα.

Toyota

Οι Ιάπωνες έκριναν ότι η μόνη γιατρειά είναι η αντικατάσταση του κινητήρα. Κάτι που θα γίνει για όλα τα εμπλεκόμενα οχήματα «χωρίς καμία χρέωση στους ιδιοκτήτες». Η ανάκληση ισχύει για τα Tundra που κατασκευάστηκαν από τις 2 Νοεμβρίου 2021 έως τις 13 Φεβρουαρίου 2023. Για το Lexus LX600, το αντίστοιχο χρονικό διάστημα εκτείνεται από τις 30 Ιουλίου 2021 έως τις 25 Νοεμβρίου 2022.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Την ανάκληση 52 εκατομμυρίων ελαττωματικών αερόσακων ζητούν οι αρχές των ΗΠΑ

Η Toyota θα ξεκινήσει την άμεση ειδοποίηση ιδιοκτητών στα τέλη Ιουλίου. Οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες μπορούν πάντα να επικοινωνήσουν απευθείας με τους τοπικούς αντιπροσώπους για περισσότερες πληροφορίες.

Toyota

Μία ανάκληση δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται αρνητικά, αλλά ως ουσιαστική επίλυση ενός προβλήματος. Δείχνει σοβαρότητα εκ μέρους του κατασκευαστή κι υπευθυνότητα απέναντι στην ασφάλεια των αγοραστών και των αγαπημένων τους προσώπων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τι αξιοπιστία! Toyota Tundra κάνει 1.400.000 km με το ίδιο μοτέρ

Ορισμένες ανακλήσεις γίνονται over-the-air, όπως οι περισσότερες της Tesla, οπότε δεν υφίσταται η παραμικρή ταλαιπωρία για τους ιδιοκτήτες. Σε άλλες όμως, όπως η συγκεκριμένη, το όχημα πρέπει να κατευθυνθεί στην αντιπροσωπεία και να παραμείνει εκεί για εύλογο χρονικό διάστημα.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube