Τέλος οι παραγγελίες για τις Ferrari F8 Tributo και Spider

Τέλος οι παραγγελίες για τις Ferrari F8 Tributo και Spider

Aν και οι F8 Tributo και F8 Spider είναι από τα πιο επιτυχημένα σε πωλήσεις μοντέλα της Ferrari, o κατασκευαστής σταμάτησε χωρίς επίσημη εξήγηση να δέχεται παραγγελίες για τα δύο σούπερκαρ του.

Ferrari F8 Tributo

Η Ferrari χωρίς να έχει δώσει κάποια επίσημη εξήγηση, δείχνει να έκλεισε το βιβλίο παραγγελιών για τις F8 Tributo και Spider. Tο κεντρομήχανο σούπερκαρ στην ανοικτή και κλειστή εκδοχή του, ήταν ένα από τα πιο επιτυχημένα σε πωλήσεις μοντέλα του Maranello.

Σε δηλώσεις του στο Automotive News Europe, o CEO της Ferrari, Benedetto Vigna, ανέφερε ότι τα βιβλία παραγγελιών της μάρκας είναι πιο γεμάτα από ποτέ και καλύπτουν την παραγωγή μέχρι τα τέλη του 2023. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι απλά οι παραγγελίες για το ιταλικό σούπερκαρ έφτασαν στο όριο τους, αναγκάζοντας τη Ferrari να προβεί σε αυτή την κίνηση.

Ferrari F8 Tributo

Την αποχώρηση της F8 από τον κατάλογο της Ferrari επιβεβαίωσε και ο Jacopo Marcon, διευθυντής προϊόντων της φίρμας. Ο ίδιος τόνισε όμως ότι η παραγωγή της F8 συνεχίζεται κανονικά. 

Θυμίζουμε ότι η F8 Τributo παρουσιάστηκε ως αντικαταστάτης της 488 GTB στην έκθεση της Γενεύης το 2019, με την F8 Spider να ακολουθεί στην έκθεση της Φρανκφούρτης την ίδια χρονιά. Και οι δύο εκδόσεις χρησιμοποιούν έναν τούρμπο V8 3,9 lt τοποθετημένο στο κέντρο, που αποδίδει 720 PS και 770 Nm ροπής.

Ferrari F8 Tributo

Ωστόσο, πολλοί είναι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι η Ferrari διέκοψε τις παραγγελίες του μοντέλου, μιας και έχει έρθει η στιγμή του έμμεσου αντικαταστάτη της, της 296 GTB. Μπορεί η τελευταία να μην χρησιμοποιεί ποια κινητήρα V8, αλλά o ηλεκτροκινητήρας της σε συνδυασμό με έναν V6 2,9lt αποδίδουν 830 PS και 710 Νm ροπής.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι τη χρονιά που μας πέρασε, πάνω από το ένα τρίτο των πωλήσεων του Maranello στην Ευρώπη αφορούσαν την F8. Οι συνολικές της πωλήσεις έφθασαν τα 1.792 κομμάτια, με το 45% των αγοραστών να προτιμούν την ανοικτή έκδοση του σούπερκαρ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube