Τα ηλεκτρικά Honda με σκούτερ στο πορτμπαγκάζ ως γεννήτρια

Τα ηλεκτρικά Honda με σκούτερ στο πορτμπαγκάζ ως γεννήτρια

Η Honda κατοχύρωσε πατέντες, ώστε να μπορεί μελλοντικά να χρησιμοποιεί ένα σκούτερ στον χώρο αποσκευών ως range extender.

Honda

Honda Motocompo, ένα λιλιπούτειο σκούτερ που είχε σκοπό να φωλιάζει μέσα στο πορτμπαγκάζ του επιβατικού σας Honda πριν τέσσερις δεκαετίες. Και να χρησιμεύει για το «τελευταίο μίλι μετακίνησης», όπου θα πάρκαρες το αυτοκίνητο πριν ακόμα «πήξει το σύμπαν» και θα έφτανες στον προορισμό σου δίκυκλος.

Τώρα, φαίνεται ότι η ιδέα του Motocompo επιστρέφει ως σκούτερ-γεννήτρια που θα τροφοδοτεί την μπαταρία στα ηλεκτρικά Honda του μέλλοντος. Με σκοπό να φορτίζει την μπαταρία του ηλεκτρικού οχήματος και να απαλλάξει τον κάτοχο από την αγωνία για την αυτονομία. Αλλά και να το καβαλάει όταν βλέπει ότι «χοντραίνει» το μποτιλιάρισμα.

Θα κάνεις τα πάντα με ένα σκουτεράκι στο πορτμπαγκάζ ενός Honda: Φτάνεις παντού μες στην πόλη, φτάνεις παντού στο ταξίδι

Honda

Τα σκίτσα που διέρρευσαν δεν μας επιτρέπουν να καταλάβουμε και πολλά. Για παράδειγμα, δεν απαντούν στο πώς θα διοχετεύονται στην ατμόσφαιρα τα καυσαέρια. Ούτε στο πόσο εύκολο είναι να φορτώνεις ξεφορτώνεις ένα θερμικό σκούτερ στο πορτμπαγκάζ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Motocompo, ένα σκούτερ ως έξτρα εξοπλισμός στο μοντέλο πόλης Honda City

Ούτε πόσο ασφαλές είναι να έχεις μια μοτοσικλέτα να δουλεύει εκεί μέσα. Και πώς θα δροσίζεται για να μην υπάρχει θέμα υπερθέρμανσης κι εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Honda

Η ιδέα του κινητήρα από μοτοσικλέτα που λειτουργεί ως range extender δεν είναι καινούργια. Η BMW την εφάρμοσε στην i3 και παρουσίασε την έκδοση REX. Παρά την πολύ περιορισμένη ηλεκτρική αυτονομία του πρωτοποριακού ηλεκτρικού μοντέλου, δεν έτυχε σπουδαίας εμπορικής πορείας κι η γερμανική εταιρεία κατήργησε την έκδοση με τον θερμικό κινητήρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αθήνα-Σέρρες με BMW i3s και VW Golf GTD

Όμως, τα EREV -τα υβριδικά που έχουν γεννήτρια- είναι σε άνθηση. Η Mazda έβαλε έναν Wankel στο MX-30 για να απογειώσει την αυτονομία του και να το καταστήσει όχημα για μακρινές αποστάσεις.

Honda

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Motocompo νεκρανασταίνεται. Πέρσι το φθινόπωρο, η Honda παρουσίασε τον διάδοχό του. Το Motocompacto μοιάζει με «καλοριφέρ» που το καβαλάς για να γλιτώσεις το πήξιμο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Honda Motocompacto, ένα σκούτερ που μοιάζει με καλοριφέρ

Μπορεί να πιάσει τα 24 km/h, έχει αυτονομία 19 km και κοστίζει $995 (€936). Ό,τι πρέπει δηλαδή για το «τελευταίο μίλι».

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube