Συνεργασία FΙΑΤ-VW για την κατασκευή ελαφρών φορτηγών

Συνεργασία FΙΑΤ-VW για την κατασκευή ελαφρών φορτηγών

H Volkswagen και η Fiat Chrysler Automobiles βρίσκονται στο τραπέζι των συζητήσεων για να συνεργαστούν στην από κοινού κατασκευή ελαφρών φορτηγών και επαγγελματικών οχημάτων.

Αλλού τη ζητούσε τη συνεργασία με τη VW o Sergio Marchionne και αλλιώς φαίνεται να του προκύπτει.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Steet Journal, η Volkswagen και η Fiat Chrysler Automobiles (FCA) βρίσκονται στο τραπέζι των συζητήσεων για να συνεργαστούν στην από κοινού κατασκευή ελαφρών φορτηγών και επαγγελματικών οχημάτων. 

Οι συνομιλίες είναι ακόμη στα πρώτα στάδιο και σκοπό βέβαια έχουν τις οικονομίες κλίμακας και τη μείωση του κόστους παραγωγής μοντέλων όπως τα Caddy van και Amarok.

Να θυμίσουμε ότι FΙΑΤ μόλις πέρυσι παρουσίασε το Fullback, το δικό της pickup, το οποίο είναι ευθέως ανταγωνιστικό του Amarok.

Αν η συνεργασία βρει πρόσφορο έδαφος, τότε η Fiat θα αποκτήσει πρόσβαση στην τεχνογνωσία της Volkswagen στη συγκεκριμένη κατηγορία. 

Την ίδια στιγμή η συνεργασία σε ό,τι αφορά στην παραγωγή των Volkswagen Caddy και FIAT Doblo θα επικεντρωθεί στη δημιουργία μιας κοινής πλατφόρμας παραγωγής με στόχο βέβαια την οικονομία και μείωση του αρχικού κόστους των δύο μοντέλων. 

Οικονομικοί παρατηρητές επισημαίνουν πως ίσως αυτή η συνεργασία να ανοίξει τελικά την πόρτα σε μια ευρύτερη «κοινή ύπαρξη», αυτήν που καιρό τώρα κυνηγά ο Sergio Marchionne.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube