Σπάει ταμεία η Ferrari στην Ιαπωνία

Σπάει ταμεία η Ferrari στην Ιαπωνία

Με 558 πωλήσεις τον τελευταίο χρόνο, η Ferrari θα πρέπει να ανάβει κάθε μέρα λαμπάδα στον πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε.

Οι πωλήσεις της Ferrari στην Ιαπωνία αναρριχήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο των 12 τελευταίων ετών, εν μέσω της αυξανόμενης αισιοδοξίας του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε που πιέζει για ένα πιο φθηνό γεν, ελπίζοντας ότι αυτό θα βοηθήσει την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Οι ταξινομήσεις της υπέρ-πολυτελούς αυτοκινητοβιομηχανίας, ιδιοκτησίας της Fiat, έκαναν άλμα 46% με 558 αυτοκίνητα, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά που κατά το ιαπωνικό ημερολόγιο έληξε στις 31 Μαρτίου, σύμφωνα με τον Ιαπωνικό Σύνδεσμο Εισαγωγέων Αυτοκινήτων (JAIA). Οι πωλήσεις είναι οι υψηλότερες από το 2000, οπότε και πουλήθηκαν 573 Ferrari στην Ιαπωνία.

Η αύξηση αυτή είναι ακόμη μια ένδειξη ότι «οι προοπτικές για την οικονομία είναι αισιόδοξες», είπε ο Τοσιχίτο Ναγκαχάμα, επικεφαλής οικονομικό στέλεχος του ινστιτούτου Dai-Ichi Life Insurance Research στο Τόκιο.

Οι πωλήσεις των εισαγόμενων αυτοκινήτων με τιμή πάνω από δέκα εκατ. γεν (περίπου €82.000) αυξάνονται για δύο συνεχόμενα έτη, σύμφωνα με τον JAIA. «Φαίνεται πως η ζήτηση επανήλθε στα παλιά», δήλωσε ο Μιτσιάκι Ισίντα, εκπρόσωπος του JAIA. «Κάποιοι αντιδρούν θετικά στα οικονομικά μέτρα του Άμπε, έτσι η τάση θα πρέπει να συνεχιστεί».
Η Ιαπωνία είναι η πατρίδα του μεγαλύτερου κλαμπ ιδιοκτητών Ferrari στον κόσμο, με περισσότερα από 600 μέλη, σύμφωνα με το website του κλαμπ.

[Πηγή Bloomberg]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube