Renault: Συμφωνία για κατάργηση 7.500 θέσεων εργασίας

Renault: Συμφωνία για κατάργηση 7.500 θέσεων εργασίας

Eργασιακή ειρήνη στη Renault, μετά τη συμφωνία των εργαζομένων με τη διοίκηση της εταιρείας.

Συγκεκριμένα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Renault και εκπρόσωποι τριών σωματείων εργαζομένων, συμφώνησαν να περικοπούν 7.500 θέσεις εργασίας και να αυξηθούν οι ώρες εργασίας,  με αντάλλαγμα την διεύθυνση της εταιρείας να δεσμεύεται πως  δεν θα κλείσουν
εργοστάσια στη Γαλλία.
Ο πολύς (και πολλάκις αμφιλεγόμενος) κ. Κάρλος Γκόν μίλησε για «συμβόλαιο για μια νέα δυναμική της ανάπτυξης της Renault και την κοινωνική ανάπτυξη στη Γαλλία», τονίζοντας ότι η συμφωνία είναι δίκαιη και θα δώσει στη Renault τη δυνατότητα να καλύψει το χαμένο έδαφος σε σχέση με τον ανταγωνισμό της, κύρια το group PSA (Peugeot - Citroen). Oι 7500 θέσεις εργασίας θα περικοπούν σταδιακά και ως το τέλος του 2016, οπότε και ο χρόνος εργασίας του κάθε εργαζόμενου στην εταιρεία θα έχει αυξηθεί σε ποσοστό 6,6%. Δεν έγινε συζήτηση για περικοπές μισθών, οι οποίοι θα διατηρηθούν προς το παρόν αμετάβλητοι.
Αντί ολων αυτών, η Renault θα κρατήσει σε λειτουργία όλα της τα εργοστάσια στη Γαλλία (πέντε συνολικά), με στόχο στο τέλος του 2016 η ετήσια παραγωγή της να έχει φτάσει τις 710.000 μονάδες, έναντι 530.000 μονάδων το 2012 (πάντα στη Γαλλία).
Την ίδια στιγμή ο μεγάλος της ανταγωνιστής, η PSA δεν φαίνεται να έχει λύσει τα δικά της προβλήματα με τους εργαζόμενους, αλλά και ούτε με τις οιονομίες και αναδιαρθρώσεις που η διοίκησή της θέλει να δρομολογήσει άμεσα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube