REC Watches: Φόρος τιμής στη Ford Mustang

REC Watches: Φόρος τιμής στη Ford Mustang

Θέλετε ένα ρολόι με καντράν από μια Mustang του 1966;

Αφού εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το Mini Cooper, η REC στράφηκε σε ένα αληθινό σύμβολο ελευθερίας: το Ford Mustang.

Εμμένοντας στο μότο «recover, recycle, reclaim», η ταχέως ανερχόμενη δανέζικη ωρολογοποιία δημιούργησε, σε συνεργασία με το ελβετικό Studio Divine, τη σειρά P-51 Mustang, τα χειροποίητα καντράν της οποίας είναι κατασκευασμένα από μέταλλο προερχόμενο από το γρατσουνισμένο αμάξωμα αυτοκινήτων Ford Mustang του 1966.

Στο άνω αριστερό μέρος τους, μάλιστα, φέρουν πλακέτα στην οποία αναγράφεται το όνομα, το έτος κατασκευής και ο αριθμός πλαισίου του αυτοκινήτου από το οποίο προέρχεται το μέταλλο (σημειώνουμε πως σε κάθε αυτοκίνητο αντιστοιχούν 250 καντράν). Στα 44x44mm, η κάσα είναι σχήματος tonneau και κατασκευάζεται από ατσάλι στη φυσική του απόχρωση ή με επικάλυψη PVD σε μαύρο χρώμα.

Στο σωτερικό συναντούμε τον αυτόματο Caliber 9130 της Miyota, ο οποίος υποστηρίζει ώρα, λεπτά και δευτερόλεπτα, ένδειξη της ημερομηνίας και ένδειξη του power reserve – με την τελευταία να θυμίζει στο καντράν τον μετρητή καυσίμου στον πίνακα οργάνων αυτοκινήτου.

Βεβαίως, τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία του μηχανισμού (ο ρότορας και το τύμπανο) είναι ορατά από οβάλ άνοιγμα στο πίσω μέρος της κάσας. Κάθε ρολόι διατίθεται έναντι €1.380 και συνοδεύεται από Storycard, την οποία μπορεί κανείς να σκανάρει με το κινητό ή το tablet του για να δει ένα μικρό ντοκιμαντέρ γύρω από το συγκεκριμένο αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για το ρολόι του.

Πηγή: chronosplus.gr

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube