«Ψεύτικη» πόλη-πεδίο δοκιμών από την Uber [video]

«Ψεύτικη» πόλη-πεδίο δοκιμών από την Uber [video]

Η γίγαντας-πάροχος υπηρεσιών μεταφοράς, η Uber δημιούργησε ένα σκηνικό πόλης στο Pittsburgh για να δοκιμάζει αυτόνομα αυτοκίνητα.

Εγκατεστημένη στο Pittsburgh στην Pennsylvania και υπό την ονομασία ALMONO, η εγκατάσταση είναι ένας λαβύρινθος από δρόμους, πολύπλοκους κόμβους, ψεύτικα αυτοκίνητα και απρόβλεπτους πεζούς.

Όλα σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να δοκιμάζουν αυστηρά το λογισμικό της Uber για τα αυτόνομα αυτοκίνητα. Η εγκατάσταση ALMONO αυτή τη στιγμή καταλαμβάνει εμβαδό 3.350 m2 κατά μήκος του ποταμού Monongahela, αλλά η Uber προτίθεται να την επεκτείνει ακόμα 4.000 m2.

Μεταξύ των πιο απαιτητικών τμημάτων της πόλης περιλαμβάνονται ψεύτικοι πεζοί που μπορούν απροσδόκητα να διασχίσουν το δρόμο και αυτοκίνητα που κινούνται επικίνδυνα. Η Uber λέει ότι προσομοιώνει σενάρια πολύ πιο πολύπλοκα από εκείνα που ένα αυτόνομο αυτοκίνητο θα συναντήσει στους δημόσιους δρόμους.

«Έχουμε εμπόδια και ανδρείκελα που κινούνται και μπορούν να διασχίσουν το δρόμο εμπρός από το αυτοκίνητο. Έχουμε αυτοκίνητα που κινούνται διαρκώς. Στις περισσότερες περιπτώσεις, προσομοιώνουμε καταστάσεις με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να είναι χειρότερες από ό,τι θα δείτε σε δημόσιους δρόμους», δήλωσε ο Rick McKahan, συντονιστής οχημάτων της Uber.

Και δεν είναι μόνο τα αυτοκίνητα της Uber που πρέπει να αποδείξουν τις ικανότητές τους στην πόλη πριν ξεχυθούν στους πραγματικούς δημόσιους δρόμους. Εκατοντάδες χειριστές οχημάτων καλούνται να ολοκληρώσουν μια σειρά από γραπτές αξιολογήσεις και δοκιμές στην πίστα ALMONO, προτού μπορέσουν να μοιραστούν με τους άλλους χρήστες του δρόμου τον πραγματικό κόσμο.

Να θυμίσουμε ότι οι δοκιμές της Uber μέχρι τον περασμένο Μάρτιο γίνονταν σε δημόσιους δρόμους. Αλλά ένα ατύχημα οδήγησε την εταιρεία στην αναστολή των δοκιμών αυτόνομης οδήγησης στους δρόμους της Pennsylvania, της Arizona και της California.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube