«Πρόβατα» επί σφαγήν [video]

«Πρόβατα» επί σφαγήν [video]

Ζώα μπορούν να εμφανιστούν οποτεδήποτε μέσα στο δρόμο. Ακόμα και σε ταχείας κυκλοφορίας. Τα άλλα «ζώα» κυκλοφορούν καθημερινά και με το νόμο.

Η στοιχειώδης γνώση του ΚΟΚ, αλλά και η κοινή λογική είναι δύο συστατικά που ενισχύουν την ασφάλεια, προστατεύοντας τη ζωή μας και αυτή των άλλων χρηστών του δρόμου.

Πάρτε για παράδειγμα το συμβάν του video. Τρία συμπαθή τετράποδα, κατσίκια κατά την περιγραφή, πρόβατα κατά την ταπεινή μας άποψη, αποφάσισαν να διασχίσουν την εθνική οδό.

Φτάνοντας το τελευταίο από τα ζώα στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας, το χτυπά ένα από τα διερχόμενα αυτοκίνητα ελαφρά, καθώς το έχει δει έγκαιρα κι έχει μειώσει δραστικά την ταχύτητά του μέχρι ακινητοποιήσεως. Τα άλλα δύο αυτοκίνητα που ακολουθούν πέφτουν πάνω του σε μια μικρή καραμπόλα, ήσσονος σημασίας όσον αφορά τις ζημιές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Να γιατί χρειάζεται η πανοραμική ηλιοροφή! [video]

Κι ενώ κάθε εχέφρων οδηγός θα προσπαθούσε παντί τρόπο να οδηγήσει το αυτοκίνητό του μέχρι τη ΛΕΑ για τα περαιτέρω, και οι τρεις τους αποφασίζουν να κατέβουν από τα αυτοκίνητά τους, μπλοκάροντας τη λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας και προσπέρασης.

Η συνέχεια γράφεται προφανώς με αιματηρό τρόπο. Ένα φορτηγό που κινείται παρανόμως στην αριστερή λωρίδα, ακολουθώντας ένα ακόμη που κάνει ακριβώς το ίδιο, δεν έχει ορατότητα του συμβάντος. Όταν το προπορευόμενο φορτηγό, που βλέπει τη φάση, «καθαρίζει» τη λωρίδα περνώντας στη μεσαία, αυτό που ακολουθεί επιταχύνει για να προσπεράσει. Όταν πια συνειδητοποιεί τι συμβαίνει εμπρός του, η απόσταση για να φρενάρει με ασφάλεια έχει μειωθεί δραματικά. Η κατάληξη είναι να παρασύρει οδηγούς και αυτοκίνητα, των οποίων πρώτων η τύχη παραμένει άγνωστη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube