Πώς να κλέψετε ένα αυτοκίνητο με τη βοήθεια μόνο ενός laptop [video]

Πώς να κλέψετε ένα αυτοκίνητο με τη βοήθεια μόνο ενός laptop [video]

Η αστυνομία του Houston δημοσιοποίησε το βίντεο της κλοπής για να εντοπίσει τον δράστη.

Η αστυνομία του Houston στις ΗΠΑ αναζητά έναν νεαρό άνδρα που με τη βοήθεια μόνο ενός laptop (όπως τουλάχιστον φαίνεται από το βίντεο) «σήκωσε» ένα Jeep Wrangler Unlimited.

Όπως φαίνεται και από το βίντεο, ο άνδρας μπαίνει με κάποιο τρόπο μέσα στο αυτοκίνητο και στη συνέχεια ανοίγει έναν φορητό υπολογιστή μέσω του οποίου η αστυνομία πιστεύει πως παρενέβη στο λογισμικό του αυτοκινήτου

Αρχικά φροντίζει να απενεργοποιήσει τον συναγερμό και στη συνέχεια ενεργοποιεί τον κινητήρα και παίρνει σαν κύριος το αυτοκίνητο και φεύγει.

Το σκηνικό που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας δεν δείχνει πώς ακριβώς το laptop βοήθησε στην κλοπή, ούτε και η αστυνομία μπόρεσε να το διευκρινίσει. 

Η ίδια η Fiat Chrysler ισχυρίζεται πως ο μόνος τρόπος να παρέμβεις στο λογισμικό είναι να χρησιμοποιήσεις το ειδικό πρόγραμμα που χρησιμοποιείται για να προγραμματίσεις νέα κλειδιά στην περίπτωση που έχεις χάσει τα παλιά, αλλά και αυτό είναι ένα πρόγραμμα που ελάχιστοι διαθέτουν.

Σε κάθε περίπτωση η εταιρεία λέει πως τα ηλεκτρονικά της συστήματα είναι πλήρως θωρακισμένα και είναι απορίας άξιο πως ο κλέφτης μπόρεσε να τα «χακάρει». 

Δείτε το βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube