Πορτοκαλάδα θέτε; Από Baleno;

Πορτοκαλάδα θέτε; Από Baleno;

Τέσσερις τόνους κλεμμένα πορτοκάλια προσπάθησαν να μεταφέρουν πέντε κλέφτες μέσα σε ένα βαν και δύο ΙΧ, μεταξύ των οποίων ένα 4θυρο Suzuki Baleno.

Η κοινή λογική μεταξύ των κλεφτών, εάν υπάρχει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να τους οδηγεί στο να είναι προσεκτικοί.

Αν πρόκειται για χρήματα τα πράγματα είναι σχετικά απλά και υπάρχει ούτως ή άλλως μεγάλη… τεχνογνωσία. Αν θέλεις όμως να κλέψεις κάτι διαφορετικό, αυτό θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο αφανές. Τα πορτοκάλια λοιπόν, και λόγω όγκου και λόγω χρώματος ΔΕΝ είναι. 

Στην Ισπανία, που είναι η μεγαλύτερη παραγωγός πορτοκαλιών χώρα της Ευρώπης, η εμπορία των εσπεριδοειδών αυτών αποτελεί μια ευημερούσα βιομηχανία. Και ως τέτοια, προφανώς και προκαλεί την ανεπιθύμητη προσοχή των επιτηδείων.

Την προηγούμενη Παρασκευή, τέσσερις τόνοι πορτοκαλιών εξαφανίστηκαν από μια αποθήκη στην Carmona, 33 km νοτιοανατολικά της Σεβίλλης. Βέβαια, με τέτοια εθνική παραγωγή, τέσσερις τόνοι αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό, οπότε κανείς δεν νοιαζόταν στα σοβαρά. Ούτε και οι ιδιοκτήτες που ανέφεραν την κλοπή.

Λίγο αργότερα, στο δρόμο μεταξύ της Torreblanca και της Mairena de Alcor, η Αστυνομία έγινε μάρτυρας ενός κομβόι από τρία αυτοκίνητα, δύο εκ των οποίων επιβατικά και ένα βαν, που ξαφνικά άλλαξαν κατεύθυνση, μόλις την είδαν. Αμέσως δημιουργήθηκαν υποψίες στους αστυνομικούς από αυτή την κίνηση, αλλά και από το γεγονός ότι τα δύο αυτοκίνητα φαίνονταν υπερφορτωμένα.

 

Η Αστυνομία ακινητοποίησε το κομβόι στην άκρη του δρόμου για έλεγχο και πριν καλά καλά πλησιάσουν έμειναν εμβρόντητοι. Και τα τρία αυτοκίνητα ήταν γεμάτα με πορτοκάλια. Μόλις λοιπόν οι αστυνομικοί άνοιξαν τις πόρτες, περισσότερα από τα 4.000 κιλά πορτοκάλια χύθηκαν στο δρόμο.

Αλλά οι κλέφτες δεν πτοήθηκαν. Αν και πιάστηκαν κλέπτοντες οπώρας είχαν έτοιμη τη δικαιολογία. Θυμηθείτε! Η Ισπανία είναι τεράστια παραγωγός πορτοκαλιών και τα πορτοκάλια «τρέχουν στους δρόμους». Κυριολεκτικά! Οπότε, όπως είπαν, τα μάζευαν από το δρόμο! Κι επειδή έρχονταν από «πάρα πολύ μακριά», έτσι μπόρεσαν και μάζεψαν τέσσερις τόνους!

[Πηγή Emergencias Sevilla]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube