Παγκόσμιο Ρεκόρ: Jaguar XF Sportbrake ρυμουλκεί σκιέρ με 188 km/h [video]

Παγκόσμιο Ρεκόρ: Jaguar XF Sportbrake ρυμουλκεί σκιέρ με 188 km/h [video]

H νέα XF Sportbrake έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας για τον ταχύτερα ρυμουλκούμενο σκιέρ.

Ο Graham Bell, πρώην μέλος της ομάδας σκι της Βρετανίας, κατέρριψε το ρεκόρ του ταχύτερου ρυμουλκούμενου σκιέρ, με ρυμουλκό τη νέα Jaguar XF Sportbrake.

Ύστερα από μόλις δύο δοκιμαστικές προσπάθειες, ο Bell και η XF Sportbrake πέτυχαν μέση ανώτατη ταχύτητα 188 km/h διαλύοντας το προηγούμενο ρεκόρ κατά 76 km/h. To run για το ρεκόρ έγινε στο Arctic Revi Test Center της Jaguar Land Rover που βρίσκεται στο Arjeplog, στη Σουηδία, όπου η επικρατούσα θερμοκρασία ήταν -28 ºC.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ «Σκι» σε παγωμένη λίμνη με McLaren 570S [video]

Η κατάρριψη του ρεκόρ με τόσο μεγάλη διαφορά οφείλεται στην τεχνολογία τετρακίνησης της XF Sportbrake, την προηγμένη ανάρτηση και τα προσαρμοζόμενα ηλεκτρονικά και τελικά φαίνεται ότι ήταν εύκολη υπόθεση για το βρετανικό shooting brake.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Jetpack ski, το απόλυτο χειμωνιάτικο παιχνίδι! [videos]

«Η εξαιρετική ελκτική πρόσφυση, το κράτημα και η σταθερότητα στην υψηλή ταχύτητα της XF Sportbrake, τη κατέστησαν την ιδανική επιλογή γι’ αυτή την προσπάθεια ρεκόρ ταχύτητας», δήλωσε ο Jeremy Hicks, διευθύνων σύμβουλος της Jaguar Land Rover. «Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι που υποστηρίξαμε τον Graham σε αυτόν το απίστευτο παγκόσμιας κατάρριψης επίτευγμα -είναι αυτό το είδος της πρωτοποριακής δραστηριότητα που δοκιμάζει πραγματικά τα αυτοκίνητά μας στο όριό τους».

[Πηγή Jaguar Land Rover]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube