Οι Γερμανοί «διώχνουν» τα παλιά ντίζελ από τις πόλεις

Οι Γερμανοί «διώχνουν» τα παλιά ντίζελ από τις πόλεις

Σχεδιάζουν νομοθετική ρύθμιση που θα απαγορεύει την κυκλοφορία στα παλαιάς τεχνολογίας ρυπογόνα αυτοκίνητα

 
Το θέμα της ατμοσφαιρκής ρύπανσης στις μεγάλες πόλεις είναι κάτι που απασχολεί πολύ έντονα τη γερμανική κυβέρνηση, η οποία σχεδιάζει να πάρει μέτρα για να απαγορεύσει την κυκλοφορία των παλαιάς τεχνολογίας ρυπογόνων αυτοκινήτων.
 
Προς το παρόν δεν υπάρχει το απαραίτητο νομικό καθεστώς που επιτρέπει κάτι τέτοιο, όμως -όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg - ετοιμάζεται πυρετωδώς το αντίστοιχο πλαίσιο.
 
Αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσεως και ελαφρά φορτηγά που δεν υπόκεινται στην κατηγορία Euro6, σύντομα θα δουν τους δρόμους μεγάλων πόλεων και αστικών κέντρων να κλείνουν.
 
Το δημοσίευμα του πρακτορείου αναφέρει πως η γερμανίδα καγκελάριος υπό την πίεση περιβαλλοντολογικών οργανώσεων και όχι μόνον) σχεδιάζει να αφήσει ελεύθερες τις τοπικές αρχές σε κρατίδια και δήμους, να αποφασίσουν εκείνες ποια αυτοκίνητα θα γίνονται... δεκτά στο κέντρο των πόλεων.
 
Την ίδια στιγμή ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Jochen Flasbarth, δηλώνε πως πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα που θα επιτρέψει στις μεγάλες πόλεις να «αναπνεύσουν» έως ότου η ηλεκτροκίνηση γίνει ακόμη πιο προσιτή και τα ντίζελ αυτοκίνητα γίνουν και αυτά με τη σειρά τους πραγματικά καθαρά. 
Ο ίδιος τόνισε πως η όλη νομοθετική ρύθμιση θα είναι έτοιμη έως το τέλος του χρόνου.
 
Στον απόηχο των όποιων νομοθετικών ρυθμίσεων οι αυτοκινητοβιομηχανίες φαίνεται να μην αντιδρούν, αφού η απαγόρευση κυκλοφορίας παλαιών αυτοκινήτων μεσοπρόθεσμα θα ενισχύσει τις πωλήσεις τους σε καινούργια αυτοκίνητο προδιαγραφών Euro6.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube