O Matthias Müller αμείβεται αδρά διότι… μπορεί να πάει στη φυλακή

O Matthias Müller αμείβεται αδρά διότι… μπορεί να πάει στη φυλακή

O Matthias Müller, επικεφαλής του Volkswagen Group δικαιολογεί το μισθό του λόγω της επικινδυνότητας του επαγγέλματος.

Βαρύ και ανθυγιεινό επάγγελμα να είσαι επικεφαλής του Volkswagen Group. Ο Matthias Müller ξεπέρασε τα δέκα εκατομμύρια ευρώ το 2017. Ποσό απόλυτο λογικό κατ’ αυτόν, καθώς κινδυνεύει να βρεθεί πίσω από της φυλακής τα σίδερα.

Πολύ δυνατή αύξηση για τον άνδρα που βρίσκεται επικεφαλής του Volkswagen Group. Το 2017, ο Matthias Müller έλαβε σχεδόν δέκα εκατομμύρια ευρώ σε μισθούς και μπόνους, αύξηση 40% σε σχέση με το 2016! Ένα αστρονομικό ποσό που έκανε κάμποσα δόντια να τρίζουν στη Γερμανία. Η κατάσταση δεν φαίνεται να εκπλήσσει τον κύριο ενδιαφερόμενο. Σε μια συνέντευξη που έδωσε στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, ο Matthias Müller ήταν πρόθυμος να δικαιολογήσει το μισθό του.

Εξήγησε ότι οι απολαβές ενός ηγέτη εξαρτώνται από δύο σημαντικούς παράγοντες: Τη σημασία της εταιρείας στην εθνική οικονομία και τις ευθύνες και τους κινδύνους που στηρίζονται στους ώμους του. Και αυτή η δεύτερη πτυχή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για τον Matthias Müller, καθώς επεσήμανε τον κίνδυνο να βρεθεί πίσω από τα κάγκελα, δηλώνοντας: «Έχουμε μόνιμο το ένα πόδι μας μέσα στη φυλακή [...] Αναλαμβάνοντας αυτές τις ευθύνες, ο μισθός μας είναι δικαιολογημένος». Ένας κίνδυνος που είναι πανταχού παρών στη Volkswagen ύστερα από το Dieselgate. Ας μην ξεχνάμε ότι ύστερα από το σκάνδαλο, δύο στελέχη της Volkswagen βρίσκονται ήδη στη φυλακή στις Ηνωμένες Πολιτείες και η αμερικανική δικαιοσύνη στοχεύει και σε αρκετές ακόμη φυλακίσεις.

Ο Matthias Müller επισημαίνει ότι η αμοιβή του θα μπορούσε να ανέλθει σε 14 εκατ. ευρώ, αλλά ότι οι αποδοχές του έχουν πλαφόν. Η Volkswagen έχει εφαρμόσει από πέρυσι νέους κανόνες. Ρυθμίσεις που ήρθαν σε συνέχεια των αντιδράσεων και των κριτικών που ακούστηκαν ύστερα από την πληρωμή μεγάλων μπόνους ενώ του γκρουπ βρισκόταν στη δίνη του Dieselgate.

Τα πολύ καλά οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου, με καθαρό κέρδος άνω των 11 δισ. ευρώ το 2017, εξηγεί επίσης την αύξηση στις απολαβές του Müller.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube