Νέο μοντέλο με υβριδικό μοτέρ μπόξερ από τη Subaru

Νέο μοντέλο με υβριδικό μοτέρ μπόξερ από τη Subaru

H Subaru επιβεβαίωσε την προσεχή άφιξη ενός νέου μοντέλου με επαναφορτιζόμενο υβριδικό κινητήρα μπόξερ.

Ο κινητήρας μπόξερ είναι λίγο περιθωριακός σε σχέση με το σύγχρονο γίγνεσθαι της αυτοκινητοβιομηχανίας, αλλά έχει επίσης και ένα μεγάλο ελάττωμα που πλήττει τη Subaru: Τις εκπομπές CO2.

Ο Ιάπωνας κατασκευαστής, έχοντας επίγνωση αυτού του μειονεκτήματος, επιβεβαίωσε μέσω εκπροσώπου του, με ευκαιρία το Chicago Auto Show 2108 που ξεκινά αύριο, πως ένα μοντέλο με επαναφορτιζόμενο υβριδικό μπόξερ μοτέρ είναι στο πρόγραμμα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Subaru, 52 χρόνια μοτέρ μπόξερ [video]

Το νέο ιαπωνικό αυτοκίνητο θα εξελιχθεί με ταχύ ρυθμό στα επόμενα δύο χρόνια και οι πρόσφατες συνεργασίες μεταξύ της Subaru, της Mazda, της Toyota και της ιαπωνικής προμηθεύτριας Denso το αποδεικνύουν: Η ηλεκτροκίνηση κερδίζει έδαφος. Στην πραγματικότητα, η Toyota βρίσκεται ήδη μέσα στο χορό με το επαναφορτιζόμενο Prius, αλλά αυτό δεν ισχύει για όλους τους Ιάπωνες κατασκευαστές που έχουν καθυστερήσει τον εξηλεκτρισμό τους έναντι των  ανταγωνιστών τους.

Ειδικότερα, η Subaru δεν διαθέτει ηλεκτρικό ή υβριδικό μοντέλο στην Ευρώπη. Η γιαπωνέζικη φίρμα όμως θα επωφεληθεί από τη συνεργασία της με την Toyota για να ξεκινήσει τους ερχόμενους μήνες μια έκδοση plug-in hybrid του επίπεδου κινητήρα της. Μια τεχνολογία που θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για το μελλοντικό WRX STI.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Το Subaru Viziv Performance STI concept γεννά ελπίδες

Ένα must για τη Subaru, η οποία είναι μία από τις μάρκες που υποφέρει περισσότερο από τα νέες περιβαλλοντικές νόρμες για τις εκπομπές CO2, καθώς ο μπόξερ της είναι πιο ρυπογόνος από ένα με κλασικό μπλοκ σε σειρά, με αντίστοιχη χωρητικότητα. Η Subaru δεν πρέπει να περιοριστεί στο επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα, διότι σύμφωνα με τους συναδέλφους μας στην Automotive News, ο Ιάπωνας κατασκευαστής σχεδιάζει να λανσάρει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο στην αγορά το 2021. Ένα καλό τάιμινγκ, σε σχέση με την επιβολή των καινούργιων ευρωπαϊκών ορίων στα 95 g/km CO2.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube