Μαθήματα οικολογικής ευαισθησίας από… πυροσβέστες!

Μαθήματα οικολογικής ευαισθησίας από… πυροσβέστες!

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Νόρφολκ (Το Νησί Νόρφολκ -Norfolk Island -είναι ένα μικρό νησί στον Ειρηνικό, μεταξύ Αυστραλίας, Ν. Ζηλανδίας και Ν. Καληδονίας), στο πλαίσιο της ευαισθησίας της προς το περιβάλλον ενέταξε στο στόλο της ένα Chevrolet Volt.

Η E-REV τεχνολογία του Volt, η οποία επιβραβεύτηκε με τον τίτλο  "Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2012" (μαζί με το αδελφό Opel Ampera) το καθιστά ιδανική επιλογή για την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Νόρφολκ, η οποία δεν περιοριζέται μόνον στα στενά "υπηρεσιακά" της καθήκοντα, αλλά έχει να επιδείξει πολλαπλές δράσεις που έχουν να κάνουν με το περιβάλλον.

Για παράδειγμα, τα δύο τελευταία χρόνια, η Υπηρεσία έχει επενδύσει πολλά έτσι ώστε τα κτήρια των 41 σταθμών της να έχουν καλύτερη μόνωση, αλλά και ηλιακούς συλλέκτες πολλαπλών χρήσεων. Παράλληλα, με τη συνεχή εκπαίδευση και ευαισθητοπόιηση του προσωπικού της σε θέματα περιβάλλοντος, αλλά και με διαρθωτικές αλλαγές, πέτυχε να μειώσει κατά 37% τις εκπομπές CO2 και κατά 25% του διανυόμενα χιλιόμετρα στη διάρκεια των επιχειρήσεών της.
Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Νάιτζελ Ουίλιαμς τόνισε πως "όταν ψάχνεις συνέχεια να βρεις τρόπους μετακίνησης πιο φιλικούς στο περιβάλλον, η επιλογή του Volt ήρθε σαν φυσικό επακόλουθο. Είτε μετακινούμαστε απλά, είτε παίρνουμε μέρος σε μια επιχείρηση, το Volt μας βοηθά να είμαστε πιο κοντά στο πνεύμα μας, που θέλει την προστασία του περιβάλλοντος να είναι το βασικό μας έργο. Μια σημαντική λεπτομέρεια είναι πως το Volt επαναφορτίζεται από ρεύμα που προέρχεται από ηλιακούς συλλέκτες".


Εμείς απλά δημοσιεύουμε αυτήν την είδηση πρώτον γιατί μας εντυπωσίασε και δεύτερον μη τυχόν και συμβάλλουμε έστω και κατ' ελάχιστο σε μια αντίστοιχη (ή έστω μικρότερη) ευαισθητοποίηση κάποιων δικών μας υπηρεσιών που εξακολουθούν να κινούνται με ενεργοβόρα και άκρως ρυπογόνα αυτοκίνητα…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube