Ισπανία: Τεράστια η οικολογική επιβάρυνση από φωτιά σε χωματέρη ελαστικών [video]

Ισπανία: Τεράστια η οικολογική επιβάρυνση από φωτιά σε χωματέρη ελαστικών [video]

Τουλάχιστον για δέκα ημέρες ακόμη θα μαίνεται η φωτιά λένε οι αρχές

Οι Ισπανικές αρχές ανακοίνωσαν πως θα χρειαστούν τουλάχιστον δέκα ημέρες ακόμη για να κατασβέσουν εντελώς τη φωτιά που ξέσπασε την περασμένη Πέμπτη σε χωματερή ελαστικών νότια της πρωτεύουσας Μαδρίτης. 
 
Η κυβέρνηση της Καστίλλης-Λα Μάντσα (κεντρική Ισπανία), όπου βρίσκεται ένα μέρος αυτής της ανοιχτής χωματερής, υπολογίζει πως,«όταν η πυρκαγιά θα έχει σβήσει εντελώς, θα απομένουν 30.000 τόνοι ελαστικών που θα μπορούν να υποβληθούν σε επεξεργασία και να ξαναχρησιμοποιηθούν».
 

 
Στο μεταξύ ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της περιοχής πολλοί από τους οποίους αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους καθώς τα υλικά που καίγονται απελευθερώνουν στην ατμόσφαιρα ιδιαιτέρως επιβλαβή για τον ανθρώπινο οργανισμό υλικά.
 
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε τη νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή. Η συγκεκριμένα χωματερή είναι η μεγαλύτερη της Ισπανίας. Εκτείνεται σε 100 στρέμματα, σε μία έκταση που ισούται με 14 ποδοσφαιρικά γήπεδα, σε απόσταση 50 χιλιομέτρων νότια της Μαδρίτης και υφίσταται από τη δεκαετία του 1990.
 
 
Οι αρχές απομάκρυναν την Παρασκευή σχεδόν 10.000 ανθρώπους, οι κατοικίες των οποίων βρίσκονται κοντά στις εγκαταστάσεις, ανάμεσα σε δύο κοινότητες, τη Σεσένια και τη Βαλντεμόρο, και δύο περιφέρειες: αυτές της Μαδρίτης και της Καστίλλης-Λα Μάντσα. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube