Η VW θέλει να πάει στην Τσεχία την παραγωγή του Passat

Η VW θέλει να πάει στην Τσεχία την παραγωγή του Passat

Σε Βουλγαρία ή Τουρκία σκέφτεται να κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο για τη Skoda.

To VW Group στο πλαίσιο των αλλαγών που έχει δρομολογήσει, σκέφτεται να «μετακομίσει» την παραγωγή του Passat στην Τσεχία και συγκεκριμένα στο εργοστάσιο Kvasiny της Skoda.
Όπως αναφέρει η Handelsblatt, η VW θέλει να απελευθερώσει το εργοστάσιο στο Emden της Γερμανίας όπου κατασκευάζεται το Passat και το Arteon, με σκοπό αυτό να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για την παραγωγή των νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων της μάρκας. Nα σημειώσουμε πως οι ευρωπαϊκές πωλήσεις του Passat μειώθηκαν κατά 5,6% (σε 127.325 μονάδες) τους πρώτους εννέα μήνες, σύμφωνα με τους ερευνητές της JATO Dynamics.

Η VW δήλωσε την Τετάρτη ότι η παραγωγή των μοντέλων που κατασκευάζονται σήμερα στο Emden και το Ανόβερο θα μεταφερθεί βήμα προς βήμα σε άλλες μονάδες του ομίλου. Το εποπτικό συμβούλιο θα είναι αυτό που θα αποφασίσει για την τελική κατανομή των εγκαταστάσεων.

Το σχέδιο πάντως του VW Group προβλέπει την μετατροπή των εργοστασίων στο  Emden και στο Ανόβερο σε εργοστάσια κατασκευής ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων στα οποία θα προστεθεί και αυτό στο Zwickau για να δημιουργηθεί το μεγαλύτερο ευρωαπαϊκό δίκτυο παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων.

Παράλληλα και με δεδομένο ότι τα δύο εργοστάσια της Skoda στην Τσεχία λειτουργούν πολύ κοντά στο ανώτατο όριο της δυναμικότητάς τους, η VW ερευνά το ενδεχόμενο να φτιάξει ένα καινούργιο εργοστάσιο για τη μάρκα, είτε στη Βουλγαρία, είτε στην Τουρκία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube