Η οροσειρά Bentayga στο ταμπλό της ομώνυμης Bentley [video]

Η οροσειρά Bentayga στο ταμπλό της ομώνυμης Bentley [video]

Δείτε πώς επεξεργάζονται σπάνια ξυλεία για να πετύχουν το μοναδικό αποτέλεσμα

Η Bentayga είναι ουσιαστικά μόλις το τρίτο μοντέλο στην γκάμα της Bentley από τότε που την αγόρασε η VW, το 1998. Τα άλλα δύο είναι η Mulsanne, η Flying Spur και η Continental coupe και convertible.

Πρόκειται δε για ένα εξίσου σημαντικό μοντέλο. Δείτε το ως μια σχετικά καθυστερημένη διαπίστωση της αυτοκινητοβιομηχανίας πως οι άνθρωποι που έχουν (πάρα) πολλά χρήματα δεν θέλουν να φωτογραφίζονται διαρκώς μέσα σε ένα supercar ή να τους μπερδεύουν στα αεροδρόμια με τους οδηγούς λιμουζίνων. Έτσι αγοράζουν αυτοκίνητα, όπως Range Rover, φορτωμένα βέβαια με όλα τα εξτρά.
 
Προκειμένου να εξελίξει την Bentayga, η Bentley εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο όλες τις δυνατότητες που της δίνει ο τέραστιος Όμιλος της VW. Το πάτωμα είναι μια παραλλαγή της πλατφόρμας MLB-Evo, πάνω στην οποία βασίζεται και το νέο Audi Q7. Η Bentayga με μήκος 5,17 μέτρα είναι σαφώς πιο μεγάλη, αλλά η διαφορά δεν είναι χαώδης. Το μεταξόνιο είναι επίσης τεράστιο – λίγο κάτω από τα 3 μέτρα – προκειμένου στο άμεσο μέλλον η Bentayga να προσφέρεται και με τρίτη σειρά καθισμάτων. 
 
 
Όπως όλες οι Bentley, έτσι και η συγκεκριμένη ξεχωρίζουν για την πολυτέλεια και τα μοναδικά υλικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή τους.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση η Bentley φρόντισε να απεικονίσει στο ταμπλό της την ακανόνιστη κορυφογραμμή του όρους Roque Bentayga που βρίσκεται στα Κανάρια νησιά, από το οποίο πήρε το όνομά του το πρώτο SUV της εταιρείας.
 
Έτσι, το τμήμα εξατομίκευσης Mulliner της βρετανικής εταιρίας με την σειρά του εμπνεύστηκε από την άγρια ομορφιά τoυ τοπίου και αποφάσισε να το απεικονίσει στο ταμπλό της Benatyga
Στο βίντεο θα δείτε πως όλα τα φυσικά υλικά που χρησιμοποιήθηκαν, αναδεικνύοντας έτσι τον περιπετειώδη χαρακτήρα της Benatyga, ενώ για την επεξεργασία τους χρησιμοποιήθηκαν μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας. Με ιδιαίτερη δεξιοτεχνία λοιπόν ενώθηκαν 32 στρώματα διαφορετικών ξύλων από 6 είδη δέντρων δημιουργώντας μια ποικιλία αποχρώσεων.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube