Η Mercedes κινδυνεύει με πρόστιμο 105 εκατ. δολαρίων στις ΗΠΑ

Η Mercedes κινδυνεύει με πρόστιμο 105 εκατ. δολαρίων στις ΗΠΑ

Επειδή καθυστέρησε να ειδοποιήσει ιδιοκτήτες αυτοκινήτων της για ανάκληση συγκεκριμένων μοντέλων.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει θέση υπό καθεστώς έρευνας τη Mercedes-Benz, ισχυριζόμενη ότι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία καθυστέρησε να ειδοποιήσει ιδιοκτήτες οχημάτων της για ανάκληση που είχε να κάνει με την ασφάλεια. Η ανάκληση αφορούσε πάνω από 1,4 εκατ. οχήματα και η National Highway Traffic Safety Administration αναφέρει στον ιστότοπό της ότι έχει εκφράσει ερωτήματα για το πόσο έγκαιρα αντέδρασε η Mercedes στην ανάγκη ανάκλησης των αυτοκινήτων της, αλλά και τις καθυστερήσεις που σημειώθηκαν στη διαδικασία ειδοποίησης των κατόχων των συγκεκριμένων μοντέλων.

Μετά από έναν ετήσιο έλεγχο των φακέλων ανάκλησης, ο οργανισμός είπε ότι έστειλε επιστολή στη Mercedes, παρουσιάζοντας μια λίστα με προβλήματα που εντόπισε. Αυτή η λίστα περιελάμβανε πολυάριθμες ανακλήσεις στις οποίες η MB USA δεν ενημέρωσε τους ιδιοκτήτες για τις ανακλήσεις οχημάτων εντός των 60 ημερών που όφειλε να το κάνει βάσει της ομοσπονδιακής νομοθεσίας.

Επιπλέον, ο οργανισμός διαπίστωσε ότι πολλές φορές η Mercedes δεν ενημέρωσε με σαφήνεια ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα που προκάλεσε την ανάγκη για ανάκληση.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας Robert Moran δήλωσε στο Associated Press ότι η ασφάλεια των πελατών είναι η υψηλότερη προτεραιότητα της Mercedes.

Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να διασφαλίσουμε ότι οι εκστρατείες ανάκλησης και οι ειδοποιήσεις πελατών εκτελούνται εγκαίρως. Θα συνεργαστούμε στενά με το NHTSA για αυτό το ερώτημα ελέγχου για να αντιμετωπίσουμε τις ανησυχίες του , ανέφερε στη δήλωση.

Να σημειώσουμε ότι η Mercedes-Benz έχει περιθώριο τριών εβδομάδων να απαντήσει σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα και παρατηρήσεις του οργανισμού διαφορετικά κινδυνεύει με πρόστιμο το ύψος του οποίου μπορεί να φτάσει έως και 105 εκατομμύρια δολάρια.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube