Hymer Vision Venture: Ένα τροχόσπιτο από το μέλλον

Hymer Vision Venture: Ένα τροχόσπιτο από το μέλλον

Μια ματιά στο Hymer Vision Venture αποδεικνύει ότι η ζωή σε ένα τροχόσπιτο μπορεί να έχει στοιχεία πολυτέλειας.

Η Hymer, μια γερμανική εταιρεία κατασκευής τροχόσπιτων, είναι γνωστή κυρίως για τα πρακτικά μοντέλα που κατασκευάζει και τις έξυπνες λύσεις που ενσωματώνει στη διαχείριση των εσωτερικών χώρων. Με το τελευταίο της δημιούργημα, η εταιρεία με έδρα το Bad Waldsee υιοθετεί μια ελαφρώς διαφορετική και πιο συναισθηματική προσέγγιση.

Με το ντεμπούτο του στο φετινό Saloon Caravan στο Ντίσελντορφ, το Hymer Vision Venture προσπαθεί να δει στο μέλλον στον σχεδιασμό και την κατασκευή των συγκεκριμένων οχημάτων.  Χρησιμοποιώντας ως  βάση την τελευταία Mercedes-Benz Sprinter, η μελέτη προσφέρει φουτουριστικό design, με  φουσκωτό pop-top. Για την περαιτέρω βελτιστοποίηση των αναλογιών του σκελετού Sprinter, η εταιρεία επανασχεδίασε τις κολώνες  Α, την οροφή και το παρμπρίζ του οχήματος.

Η Hymer συνεργάζεται με την BASF για την υλοποίηση του σχεδίου, με την τελευταία να παρέχει περισσότερα από 20 καινοτόμα υλικά που χρησιμοποιούνται στο συγκεκριμένο τροχόσπιτο. Μερικά από αυτά τα υλικά βοηθούν σημαντικά στη θερμομόνωση του οχήματος, το οποίο φιλοξενεί δύο ενήλικες σε διώροφη διαρρύθμιση διαμερισμάτων με φουσκωτή οροφή, η οποία διαθέτει τοίχους πάχους 2,8 ιντσών για καλύτερη μόνωση. Στον επάνω όροφο υπάρχει ένα τμήμα που ανοίγει και σχηματίζει ένα μικρό μπαλκόνι. Κάτω από αυτό είναι ο κύριος χώρος διαβίωσης.

«Η καινοτομία ήταν πάντα μέρος του DNA του Hymer και το πρωτότυπο αυτοκίνητο Vision Venture είναι η δική μας υπόθεση στη σύγχρονη ζωή σε van», σχολιάζει ο Christian Bauer, Διευθύνων Σύμβουλος της Hymer. «Μια σημαντική πηγή έμπνευσης για αυτό το έργο ήταν η κοινότητα των τροχόσπιτων, ο οποίος μας έδωσε νέα ώθηση με τις δημιουργικές ιδέες τους και τις μετατροπές».

Ο πρόεδρος της εταιρείας αναφέρει επίσης ότι τα μελλοντικά μοντέλα τροχόσπιτων θα χρησιμοποιήσουν μερικές από τις λύσεις που παρουσιάζονται σε αυτό το πρωτότυπο, αλλά η συγκεκριμένη έκδοση δεν θα τεθεί σε παραγωγή.

Σε κάθε περίπτωση, αν είστε λάτρης της ζωής σε ένα τροχόσπιτο, το συγκεκριμένο θα σας ενθουσιάσει, ενώ αν έχετε ενδοιασμούς ότι η ζωή σε αυτά δεν έχει και τόσες ανέσεις, μια ματιά στις φωτογραφίες θα σας κάνει να αναθεωρήσετε.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube