Volvo, 28% αυξημένη κερδοφορία για το β΄τρίμηνο του 2024

Volvo, 28% αυξημένη κερδοφορία για το β΄τρίμηνο του 2024

Μεγάλο άλμα, της τάξης του 28% σημειώθηκε στα λειτουργικά κέρδη της Volvo, κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, με τη μετοχή της εταιρείας να κινείται ανοδικά κατά σχεδόν 7%.

Volvo Headquarters

Τα κέρδη της Volvo για το δεύτερο τρίμηνο του έτους εκτοξεύτηκαν κατά 28%, δείχνοντας πως τα καλύτερα για τη σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκονται μπροστά.

H εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης εταιρεία, καταγράφει κέρδη 7,35%, τη στιγμή που τα λειτουργικά της κέρδη κατά το β΄τρίμηνο του έτους έφτασαν τα 776 εκατομμύρια δολάρια, παρουσιάζοντας άνοδο 28% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2023.

To 48% των παγκόσμιων πωλήσεων της Volvo το δεύτερο τρίμηνο του έτους αφορούσε 100% ηλεκτρικά και PHEV

Volvo EX30

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ηλεκτροκίνηση, μια επένδυση για το μέλλον του πλανήτη

Όπως άλλωστε μετέδωσε το CNBC, αυτή είναι η ισχυρότερη επίδοση της Volvo σε ένα μεμονωμένο τρίμηνο. Οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν παγκοσμίως κατά 15% σε ετήσια βάση, φτάνοντας τα 205.400 αυτοκίνητα. Η μεγάλη αυτή άνοδος οφείλεται στην αύξηση των πωλήσεων τόσο των επαναφορτιζόμενων υβριδικών όσο και των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Συνολικά, τα BEV και τα PHEV αντιπροσώπευαν το 48% των παγκόσμιων πωλήσεων της εταιρείας κατά το τρίμηνο.

«Παρουσιάσαμε μια ισχυρή επίδοση στο δεύτερο τρίμηνο του 2024 με ρεκόρ υποκείμενης κερδοφορίας, αποδεικνύοντας την ικανότητά μας να δημιουργούμε αξία παρά το περίπλοκο γεωπολιτικό και οικονομικό περιβάλλον», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Volvo Cars, Jim Rowan.

Volvo Headquarters

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Φόρτιση ηλεκτρικού αυτοκινήτου στο σπίτι, ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσω;

Να σημειώσουμε τέλος, πως τα έσοδα της εταιρείας κατά το δεύτερο τρίμηνο, έφτασαν 101,5 δισ. σουηδικές κορώνες.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube