Suzuki Vitara μετατρέπεται στο πιο λιλιπούτειο τροχόσπιτο [video]

Suzuki Vitara μετατρέπεται στο πιο λιλιπούτειο τροχόσπιτο [video]

Κι όμως είναι αλήθεια: Το 3πορτο Suzuki Vitara Cabrio πρώτης γενιάς μπορεί να γίνει ένα αξιοπρεπές τροχόσπιτο, αρκεί να είστε μοναχικός τύπος.

Το Suzuki Vitara Cabrio πρώτης γενιάς αγαπήθηκε πολύ στη χώρα μας. Οι περισσότεροι το οδηγήσαμε ως νοικιάρικο όχημα σε κάποιο ελληνικό νησί κι ήταν ό,τι ακριβώς χρειαζόταν.

Με μικρές διαστάσεις, ελαφρύ βάρος, μοτέρ με τσαγανό — για τα τότε δεδομένα — και κοντές σχέσεις, το Suzuki Vitara δεν έλεγε όχι στις κακοτράχαλες παραλίες και τα δυσπρόσιτα ξωκλήσια.

Φθηνό κι αξιόμαχο, αλλά θα επέλεγες το παλιό Suzuki Vitara για να φτιάξεις τροχόσπιτο;

Suzuki Vitara

Αρετές που εκτίμησε ο Larry, φυσιολάτρης κι ιδιοκτήτης του YouTube καναλιού «Work Less Enjoy Life More». Βαρέθηκε τον απαιτητικό τρόπο ζωής, τα παράτησε όλα, πούλησε τα περισσότερα από τα υπάρχοντά του και πήρε τους δρόμους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Θα έκοβες την οροφή του Suzuki Jimny να το κάνεις τροχόσπιτο;

Το Suzuki Vitara Cabrio πρώτης γενιάς αγοράστηκε για ένα κομμάτι ψωμί στις ΗΠΑ και παρότι θεωρούμε ότι οι περισσότεροι διαμένοντες εκεί είναι συνηθισμένοι στις 100άδες ίππων, ο Larry αρκείται στα 80 αλόγατα και το αυτόματο κιβώτιο του ιαπωνικού 4κύλινδρου των 1,6 lt. Γιατί να βιάζεται άλλωστε;

Suzuki Vitara

Ο φιλότιμος Σαμουράι φόρεσε κιτ ανύψωσης 76 mm και μπροστινό εργάτη της Calmini. Το κουβούκλιο του τροχόσπιτου είναι ιδιοκατασκευή, από τα χεράκια του Larry. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Όσο τερατούργημα κι αν μοιάζει, αυτό είναι το πιο πρακτικό κι ευρύχωρο Toyota Prius του πλανήτη

Είναι αρκετά απλό, τόσο μέσα, όσο κι έξω. Διαθέτει δύο παράθυρα, ένα σε κάθε πλευρά, διάφορα φώτα κι ανεμιστήρα οροφής. Η είσοδος γίνεται από μια μικρή πόρτα στο πίσω μέρος, η οποία έχει δικό της παράθυρο. 

Suzuki Vitara

Η πίσω πόρτα χωράει ένα πτυσσόμενο τραπέζι, που αποτελεί την κουζίνα του τροχόσπιτου. Έχει λίγες προμήθειες στο12 V ψυγειάκι της Iceco κι αναδιπλούμενοι ηλιακοί συλλέκτες 400 W τροφοδοτούν ενέργεια. Το βάρος όλης της κατασκευής είναι κάτω από 200 kg. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Tροχόσπιτο Volkswagen Beetle ξεχειλίζει από χαρακτήρα

Ο χώρος πάνω από την καμπίνα επαρκεί για να κοιμίσει τα δύο σκυλιά του Larry. Ο ίδιος αναπαύεται εκεί που ήταν κάποτε το κάθισμα του συνοδηγού, σε μια επίπεδη τάβλα. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube