Xiaomi SU7 Ultra: Έτσι θα κατακτήσουν το Nürburgring οι Κινέζοι

Xiaomi SU7 Ultra: Έτσι θα κατακτήσουν το Nürburgring οι Κινέζοι

Το Xiaomi SU7 Ultra θα προσπαθήσει να κλέψει το στέμμα της Πράσινης Κόλασης από την Porsche Taycan Turbo GT.

SU7 Ultra

Τον Μάρτιο που μας πέρασε, η Porsche Taycan Turbo GT κατέκτησε το Ring, ρίχνοντας 18” στο Tesla Model S Plaid. Κι ενώ θα περιμέναμε ότι το ρεκόρ της θα απειληθεί από τον Elon Musk, είναι οι Κινέζοι που θα προσπαθήσουν να το καταρρίψουν. Συγκεκριμένα, το Xiaomi SU7 Ultra.

Το SU7 Ultra αποτελεί ένα πρωτότυπο του SU7, της ηλεκτρικής μπερλίνας που κατέφθασε την άνοιξη με τρομερό πάταγο. Θυμίζουμε ότι πρόκειται για μια λιμουζίνα διαστάσεων Model S, που στην Κίνα πωλείται ούτε €28.000. Δηλαδή λιγότερο από το φθηνότερο Model 3.

Άραγε η ταχύτερη ηλεκτρική μπερλίνα στην πιο διάσημη πίστα στον κόσμο θα έχει καταγωγή από την Κίνα;

SU7 Ultra

Παρά την 5πλάσια ζήτηση από αυτήν που περίμενε ο φιλόδοξος CEO της εταιρείας, ο τεχνολογικός κολοσσός αύξησε τάχιστα την παραγωγή για να καλύψει τις παραγγελίες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πάνω από 100.000 Xiaomi SU7 θα έχουν πουληθεί μέχρι το τέλος του έτους

Πριν από ένα μήνα, ένα καμουφλαρισμένο πρωτότυπο συνελήφθη σε δοκιμές εξέλιξης στο Nürburgring και τώρα γνωρίζουμε τον λόγο. Ονομάζεται SU7 Ultra και θα αποτελέσει την αιχμή του κινεζικού δόρατος. 

SU7 Ultra

Θα αποδίδει 1.570 ίππους — από 673 που έχει το ισχυρότερο SU7 παραγωγής αυτή τη στιγμή — και θα ζυγίζει 1.900 kg, χάρη στην ευρεία χρήση ανθρακονημάτων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Κάθε Xiaomi SU7 θα πωλείται με €8.700 ζημία για την εταιρεία

Θα επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 1,97”, δηλαδή ταχύτερα από την Taycan Turbo GT των 1.108 ίππων και το Model S Plaid των 1.020. Πλησιάζοντας επικίνδυνα την επίδοση του Rimac Nevera με τα 1.914 PS.

SU7 Ultra

Η τελική ταχύτητα του SU7 Ultra αναμένεται να ξεπερνά τα 350 km/h, με τις συγκλονιστικές του επιδόσεις να το βοηθούν σε μια τόσο ανοιχτή και γρήγορη πίστα όπως το Nordschleife.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Xiaomi SU7, κάνει να φτιαχτεί όσο κρατάς την ανάσα σου

Χάρη στην επαναστατική μπαταρία Qilin της CATL, το SU7 Ultra θα μπορεί να φορτίσει πλήρως σε λιγότερα από 12'.

Και πότε θα προσπαθήσει να υπερκεράσει το 7' 07" 55 της Porsche; Η κινεζική εταιρεία αναφέρει ότι θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της τον Οκτώβριο. 

Αυτό που δεν έχει αποκαλύψει είναι αν το SU7 Ultra θα υπάρξει μελλοντικά ως έκδοση παραγωγής, διαθέσιμη για αγορά. Ή αν θα αποτελέσει απλώς μια επίδειξη ισχύος και μαγνήτη κύρους.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube