H Jaguar Land Rover αναστέλλει την παραγωγή για 2 εβδομάδες από το εργοστάσιο στο Solihull

H Jaguar Land Rover αναστέλλει την παραγωγή για 2 εβδομάδες από το εργοστάσιο στο Solihull

Αιτία η μειωμένη ζήτηση αλλά κυρίως η μη επίτευξη συμφωνίας σε σχέση με το Brexit.

Mετά τη ΜΙΝΙ και την Rolls-Royce που ανακοίνωσαν παύση εργασιών τεσσάρων και δύο εβδομάδων αντίστοιχα τον Μάρτιο για τα εργοστάσιά τους στη Βρετανία λόγω Brexit, σειρά της Jaguar Land Rover να κάνει κάτι αντίστοιχο.

H JLR, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Βρετανίας, ανακοίνωσε λοιπόν ότι θα σταματήσει την παραγωγή οχημάτων για δύο εβδομάδες στο Solihull λόγω μειωμένης ζήτησης των οχημάτων της.
Όπως αναφέρει ο Independent το εργοστάσιο θα κλείσει για 15 ημέρες από τις 22 Οκτωβρίου.
Η εταιρεία ανακοίνωσε συνολικές λιανικές πωλήσεις 57.114 αυτοκινήτων για το μήνα Σεπτέμβριο, αριθμός που σε ετήσια αναγωγή αντιστοιχεί σε μείωση της τάξης του 12,3%.
Την ίδια στιγμή η εταιρεία δέχεται πιέσεις και στην Κίνα εξαιτίας των εισαγωγικών δασμών στο πλαίσιο του εμπορικού πολέμου που μαίνεται με τις ΗΠΑ.

Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα φαίνεται να είναι η αβεβαιότητα που πηγάζει από τις διαδικασίες του Brexit, με το αφεντικό της Jaguar να προειδοποιεί πως αν δεν επιτευχθεί συμφωνία κινδυνεύουν χιλιάδες θέσεις εργασίας.
Η ένωση των εργαζομένων περιέγραψε την κατάσταση ως «βαθιά ανησυχητική», μολονότι θεωρεί ότι οι θέσεις εργασίας δεν απειλούνται. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι της JLR θα πληρώνονται κανονικά για το 15νθήμερο που το εργοστάσιο θα παραμείνει κλειστό, ενώ όλες οι τρέχουσες παραγγελίες πελατών θα ικανοποιηθούν όπως ακριβώς έχει εξαρχής προγραμματιστεί.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι η απόφαση για την προσωρινή διακοπή παραγωγής στο Solihull είναι μέρος της στρατηγικής της JLR για κερδοφόρα ανάπτυξη. Το ζητούμενο είναι –είπε- να ευθυγραμμίσουμε την προσφορά με τη ζήτηση σε παγκόσμιο επίπεδο.
Να σημειώσουμε ότι τον περασμένο μήνα η Jaguar Land Rover δήλωσε πως το εργοστάσιό στο Castle Bromwich, θα προχωρήσει μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου σε περικοπή δύο εργάσιμων ημερών ανά εβδομάδα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube