H Βρετανία θέλει να γίνει η ηγέτιδα δύναμη στην αυτόνομη οδήγηση

H Βρετανία θέλει να γίνει η ηγέτιδα δύναμη στην αυτόνομη οδήγηση

Το Brexit θα μας βοηθήσει να επενδύσουμε δίχως περιορισμούς από την ΕΕ λέει ο υπουργός Μεταφορών. 

Η Βρετανία θα διαθέσει το ποσό των 25 εκατ. στερλινών μέσω δημοσίου διαγωνισμού για να προωθήσει την έρευνα στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών της χώρας, Richard Harrington. 
Η Βρετανία έχει σκοπό να επενδύσει μετά το Brexit στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών όπως είναι η τεχνητή νοημοσύνη και η αυτόνομη οδήγηση. Στόχος να φτάσουν στους συγκεκριμένους τομείς τις ΗΠΑ, την ώρα που στο Λονδίνο πιστεύουν ότι ο απεγκλωβισμός της χώρας από τις νόρμες της ΕΕ μετά το Brexit θα τους επιτρέψει να χαράξουν δική τους πολιτική που θα προσφέρει μεγαλύτερες επιδοτήσεις και φορολογικές ελαφρύνσεις σε εταιρείας που δραστηριοποιούνται στους συγκεκριμένους τομείς. 
Θέλουμε να παρέχουμε το σωστό περιβάλλον στους ανθρώπους για να έρχονται σε αυτή τη χώρα και να επενδύουν, δήλωσε ο Harrington σε συνέντευξή του στο Λονδίνο.

Στις Η.Π.Α., τεχνολογικοί γίγαντες όπως η Alphabet Inc. και η Uber Technologies Inc. έχουν ήδη προχωρήσει πολύ στους τομείς της αυτόνομης οδήγησης και της τεχνητής νοημοσύνης. Η General Motors, με μια επένδυση αξίας 2,25 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το Vision Fund της Softbank, σκοπεύει να είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που θα φέρει αυτόνομη υπηρεσία ταξί στους δημόσιους δρόμους το 2019. Η Κίνα πειραματίζεται επίσης με τη συγκεκριμένη τεχνολογία, ενώ η κυβέρνηση υποστηρίζει ανάλογες βιομηχανικές δράσεις και επενδύσεις.

Το Ηνωμένο Βασίλειο προβλέπει ότι η παγκόσμια αγορά αυτόνομων οχημάτων θα ανέλθει στα 907 δισ. στερλίνες μέχρι το 2035 και θέλει διακαώς ένα κομμάτι αυτής της πίτας.Ο Richard Harrington είπε πως η Βρετανία έχει ένα τεράστιο συγκριτικό πλεονέκτημα στην ανάπτυξη τεχνολογίας για τα αυτόνομα οχήματα και αυτό είναι η δύναμη των πανεπιστημίων της. 

Η Oxbotica Ltd. είναι μια από τις εταιρείες που έχει ήδη λάβει κυβερνητική χρηματοδότηση για ένα έργο ύψους 17,4 εκατομμυρίων δολαρίων που προβλέπει τον προγραμματισμό στόλου αυτόνομων οχημάτων που θα κάνουν τη διαδρομή μεταξύ Λονδίνου και Οξφόρδης
Δεν είναι μόνον η Καλιφόρνια το κέντρο ανάπτυξης ανάλογων τεχνολογιών δήλωσε ο Paul Newman, ο ιδρυτής της Oxbotica. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου βλέπει πολύ μακριά και ξέρει πως η ρομποτική και τα αυτόνομα συστήματα μετακίνησης δεν έχουν μόνον εφαρμογή στα αυτοκίνητα, αλλά και άλλους τομείς όπως τα αεροδρόμια, τα ορυχεία, οι αποθήκες αγαθών, κτλ. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube