Ψώνιζες Suzuki Swift με τετρακίνηση και 12 κυλίνδρους; [video]

Ψώνιζες Suzuki Swift με τετρακίνηση και 12 κυλίνδρους; [video]

12κύλινδρο Suzuki Swift με 400+ ίππους μπορεί να γίνει δικό σου, αλλά υπάρχει κάποιο λάθος στην τιμή.

Suzuki Swift

Το Suzuki Swift δεύτερης γενιάς αγαπήθηκε πολύ στην πατρίδα μας πριν τρεις δεκαετίες. Είτε ως άκνοος κι αξιόπιστος χαμάλης στις πιο αδύναμες εκδόσεις, είτε ως πυραυλάκι τσέπης στο GTi των 101 ατμοσφαιρικών ίππων.

Αλλά ένας κάτοχος Suzuki Swift στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού ήθελε κάτι σημαντικά πιο ισχυρό. Για την ακρίβεια, το συμπαθές ιαπωνικό μικρό πωλείται εκεί ως Geo Metro και τώρα διατίθεται προς πώληση στο Facebook Marketplace έξω από το Μαϊάμι. Τι το ιδιαίτερο έχει; Δύο 6κύλινδρους κινητήρες, έναν μπροστά κι έναν στο πίσω μέρος.

Αν το Suzuki Swift GTi σού φαινόταν γρήγορο, σκέψου το ως 4κίνητο με 4πλάσια ισχύ

Suzuki Swift

Αυτό καθιστά το συγκεκριμένο Suzuki Swift προφανώς 4κίνητο και 12κύλινδρο! Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε κάτι αντίστοιχο. Οι φανατικοί αναγνώστες μας θα θυμάστε όταν είχαμε δοκιμάσει το θηριώδες TT BiMoto της MTM στην πίστα των Μεγάρων. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Lancia Trevi Bimotore, ένα αυτοκίνητο με δύο «ψυχές» [video]

Αλλά αποτελεί ένα εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα για έναν ιδιώτη. Ο συγκεκριμένος δηλώνει ότι είναι η τρίτη του δικινητήρια κατασκευή. Έτσι, σε κάθε άκρο του κάποτε φιλήσυχου Suzuki Swift φωλιάζει ένας 3λιτρος V6 Mitsubishi 6G72. Παράχθηκε από το 1986 έως το 2018 και σε εργοστασιακή μορφή απέδιδε από 137 έως 325 ίππους, ανάλογα με τη γενιά και το αν ήταν ατμοσφαιρικός ή υπερτροφοδοτούμενος. Αντίστοιχα, η ροπή κυμαινόταν από 168 έως 427 Nm.

Ο ευφάνταστος κάτοχος επέλεξε μοτέρ από 3G Eclipse, με απόδοση 210 ίππων και 278 Nm. Έτσι, μπορείς να περιμένεις συνδυαστικά νούμερα άνω των 400 ίππων και 500 Nm, με τα δύο μοτέρ να συνεργάζονται με 5άρι μηχανικό κιβώτιο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Γνωρίζατε το αγωνιστικό SEAT Ibiza Bimotor; [videos]

Οι επιδόσεις είναι καταιγιστικές, αφού το βάρος περιορίζεται πέριξ των 1.350 kg. Κατά δήλωση του ιδιοκτήτη, επιταχύνει από στάση στα 60 mph (97 km/h) σε περίπου 4”, θέλει 11” για το 1/4 του μιλίου κι έχει τελική ταχύτητα πάνω από 260 km/h. 

Θα κυκλοφορούσες όμως με κάτι τέτοιο; Πέρα από το ακατέργαστο της κατασκευής και τους τρομερούς κραδασμούς, η εμφάνιση δεν είναι ακριβώς προσεγμένη. Λαμαρίνες αντικαθιστούν τα εργοστασιακά πάνελ του αμαξώματος.

Αλλά κι η καμπίνα είναι ξηλωμένη κι ο εξοπλισμός ελλιπής. Μην περιμένεις καλούδια όπως ABS, κλιματισμό, ένδειξη βενζίνης, χειρόφρενο κι υδραυλικό τιμόνι. Με μια συμπαθητική τιμή, όλα αυτά γίνονται πιο ανεκτά, εφόσον μάλιστα μιλάμε για ένα όχημα που θα κάνει ελάχιστες εμφανίσεις τον μήνα. Αλλά στα $70.000 (€64.500), νιώθεις ότι έχει προστεθεί καταλάθος ένα μηδενικό παραπάνω.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube