Η Jaguar I-Pace φορτίζει ταχύτερα όταν ανάβεις τα αλάρμ [video]

Η Jaguar I-Pace φορτίζει ταχύτερα όταν ανάβεις τα αλάρμ [video]

Να ένα κόλπο για να φορτίσεις ταχύτερα την Jaguar I-Pace σου: Άσε τα αλάρμ αναμμένα.

Jaguar I-Pace

Ποιος δεν θέλει να φορτίζει ταχύτερα, ειδικά όταν βρίσκεται εν μέσω ταξιδίου; Φαίνεται ότι ίσως υπάρχει ένα κόλπο που αυξάνει την ισχύ ταχυφόρτισης στην Jaguar I-Pace.

Η παραγωγή του βρετανικού μοντέλου έχει πλέον παύσει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι κάτοχοι των Jaguar I-Pace δεν επιθυμούν να φορτίζουν ταχύτερα. Ειδικά από τη στιγμή που η επίσημη μέγιστη τιμή ορίζεται στα μόλις 104 kW. 

Θυμάστε πιτσιρικάδες που μας ψιθύριζε μυστικούς κωδικούς ο κολλητός για να ξεκλειδώσουμε την επόμενη πίστα στο ηλεκτρονικό; Σε αντίστοιχα τρικ καταφεύγουν κάποια EV για να φορτίσουν ταχύτερα

Jaguar I-Pace

Δύο μόλις μέρες μετά το τρικ όπου κάτοχοι Tesla βάζουν μια βρεγμένη πετσέτα στο καλώδιο φόρτισης, έχουμε ένα ακόμα κόλπο που ίσως κάποιοι βρουν χρήσιμο. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Γιατί ιδιοκτήτες Tesla βάζουν βρεγμένη πετσέτα στο καλώδιο φόρτισης;

Σε αντίθεση με την εταιρεία του Elon Musk, που απαρέγκλιτα δηλώνει ότι η βρεγμένη πετσέτα μπορεί να επιφέρει ολέθριες συνέπειες, το τρικ στην Jaguar I-Pace είναι φαινομενικά πιο αθώο.

Το ανακάλυψε το κανάλι του YouTube «EverythingEVs», καθώς ένας από τους ιθύνοντες έχει για προσωπικό αυτοκίνητο μια Jaguar I-Pace του 2019. Αναφέρει ότι το αυτοκίνητο σπάνια κρατούσε ισχύ πάνω από 90 kW όταν η μπαταρία ήταν πάνω από το 11 ή 12%.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Στο σφυρί η Jaguar I-Pace του Βασιλιά Καρόλου [video]

Όταν όμως άφησε τα αλάρμ ενεργοποιημένα, παρατήρησε ότι ήταν σε θέση να τραβήξει πάνω από 100 kW με την μπαταρία στο 30%. Το μεγαλύτερο όφελος υπάρχει όταν ακόμα η μπαταρία είναι χαμηλά σε ποσοστό φόρτισης, αλλά το τελικό αποτέλεσμα ανταμείβει.

Κατά δήλωση του κατόχου, ο χρόνος φόρτισης από το 10 στο 80% περιορίζεται στα 42', δηλαδή ταχύτερος από κάθε άλλη φορά και περίπου οκτώ λεπτά γρηγορότερος από το συνηθισμένο. Το επίσημο νούμερο που δηλώνει η εταιρεία είναι 44'.

Jaguar I-Pace

Πάντως, δεν πήγαν όλα καλά. Ο φορτιστής ολοκλήρωσε τη φόρτιση με το αυτοκίνητο στο 93% κι αρνήθηκε να ξαναρχίσει. Φαίνεται εύλογο ότι η άντληση περισσότερης ισχύος από αυτή που μπορεί να αντέξει κανονικά το αυτοκίνητο, συνέβαλε στο πρόβλημα.

Εάν η φόρτιση με αυτόν τον τρόπο ήταν ασφαλής ή συνεπής, εύλογα θεωρούμε ότι η Jaguar θα την είχε μόνιμα ενεργοποιημένη. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube