Εσείς πόσα θα πληρώνατε για μια θέση στάθμευσης;

Εσείς πόσα θα πληρώνατε για μια θέση στάθμευσης;

Δείτε πόσα πλήρωσε για να αγοράσει μια θέση σε πύργο γραφείων του Hong Kong ένας επιχειρηματίας. 

Αν κάποιος αμφισβητεί τις υψηλές τιμές ακινήτων στο Hong Kong, αρκεί να δει πόσα πλήρωσε ένας επιχειρηματίας για να αγοράσει μια θέση στάθμευσης για το αυτοκίνητό του. 

Ούτε λίγο ούτε πολύ χρειάστηκε να υπογράψει μια επιταγή ύψους $970.000 για να εξασφαλίσει μια θέση στάθμευσης στον πύργο «The Center», όπου στεγάζονται τα γραφεία πολλών μεγάλων χρηματιστηριακών εταιρειών. 

Ο πωλητής είναι ο Johnny Cheung Shun-yee, ένας επιχειρηματίας που ασχολείται με τις αγοραπωλησίες ακινήτων στην περιοχή και ο οποίος έχει κερδίσει εκατοντάδες εκατομμύρια από αυτήν του τη δραστηριότητα. 

«Πολλοί ιδιοκτήτες του The Centre εργάζονται στον χρηματοπιστωτικό τομέα ή σε άλλους τομείς με μεγάλη ανάπτυξη. Για τους μεγιστάνες αυτούς, μια τέτοια αγορά δεν είναι σημαντική σε σχέση με την αξία των ορόφων με γραφεία που διαθέτουν», δήλωσε στο Bloomberg ο Stanley Poon, γενικός διευθυντής της Centaline Commercial.

Σε κάθε περίπτωση το κόστος του συγκεκριμένου χώρου στάθμευσης, μπορεί κάλλιστα να συγκριθεί με την αξία ενός μικρού διαμερίσματος στο Μανχάταν.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Hong Kong γνωρίζει μια επιβράδυνση στον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας του. Για το λόγο αυτό οι κτηματομεσιτικές εταιρίες, που είδαν τις μετοχές τους να καταγράφουν πτώση τους τελευταίους μήνες, αναγκάζονται να προσφέρουν εκπτώσεις στα νέα οικιστικά έργα ή να μειώνουν το ποσό των ενοικίων στα γραφεία. 

Φανταστείτε και να μην υπήρχε κρίση πόσο θα πλήρωνε για τη θέση στάθμευσης. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube