Η VW αποθηκεύει 300.000 ντίζελ στις ΗΠΑ

Η VW αποθηκεύει 300.000 ντίζελ στις ΗΠΑ

Ο όμιλος Volkswagen έχει αποθηκεύσει σχεδόν 300.000 ντίζελ, που αναγκάστηκε να αγοράσει πίσω από τους ιδιοκτήτες τους, σε 37 αποθηκευτικές εγκαταστάσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι χώροι προσωρινής αποθήκευσης της VW περιλαμβάνουν ένα άδειο γήπεδο ποδοσφαίρου στα προάστια του Detroit, έναν πρώην εργοστάσιο χαρτιού στη Minnesota και ένα έρημο νεκροταφείο κοντά στο Victorville της California.

Η εκπρόσωπος της VW, Jeannine Ginivan, δήλωσε ότι τα αυτοκίνητα αποθηκεύονται εκεί προσωρινά. Συντηρούνται δε «κατά τρόπο συστηματικό έτσι ώστε να διασφαλίζεται η μακροπρόθεσμη λειτουργικότητα και η ποιότητά τους για να μπορούν να επιστρέψουν στο εμπόριο ή να εξαχθούν από τη χώρα όταν οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ εγκρίνουν τις κατάλληλες τροποποιήσεις στον έλεγχο των εκπομπών», ανέφερε η Ginivan.

Συνολικά, η VW συμφώνησε να δαπανήσει περισσότερα από 25 δισεκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ για αξιώσεις από τους ιδιοκτήτες, τους περιβαλλοντικές ρυθμιστικές αρχές, τις Πολιτείες και τους αντιπροσώπους, ενώ προσφέρθηκε να αγοράσει περίπου 500.000 ρυπογόνα αμερικανικά αυτοκίνητα. Οι εξαγορές που ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2016 θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος του 2019.

Σύμφωνα με την αρχειοθέτηση του δικαστηρίου, μέχρι την 31η του περασμένου Δεκεμβρίου, η Volkswagen είχε επανακτήσει 335.000 αυτοκίνητα ντίζελ, μεταπώλησε 13.000 και κατέστρεψαν περίπου 28.000 κομμάτια. Από το τέλος του περασμένου έτους, η VW είχε αποθηκεύσει 294.000 αυτοκίνητα σε όλες τις ΗΠΑ.

Η VW πρέπει να επαναγοράσει ή να επιδιορθώσει το 85% των εμπλεκόμενων οχημάτων έως τον Ιούνιο του 2019 ή να αντιμετωπίσει υψηλότερες χρηματικές ποινές για εκπομπές. Η εταιρεία δήλωσε ότι μέχρι τον Φεβρουάριο είχε επισκευάσει ή αποκαταστήσει σχεδόν το 83% των οχημάτων που έπρεπε να καλύψει και αναμένει σύντομα να ολοκληρώσει την κάλυψη της απαίτησης. Μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, η VW είχε αποστείλει 437.273 επιστολές που προσέφεραν περίπου $8 δισ. σε αποζημίωση και επαναγορά.



Να θυμίσουμε ότι τον Απρίλιο του 2017, η Volkswagen, αφού προηγουμένως είχε δηλώσει την ενοχή της, καταδικάστηκε σε τριετή επιτήρηση ύστερα από παραπομπή για τρεις κακουργηματικές κατηγορίες στις οποίες βρέθηκε ένοχη και πλήρωσε €4,3 δισ. σε ομοσπονδιακές ποινές. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, τον Σεπτέμβριο του 2015, παραδέχτηκε την χειραγώγηση του συστήματος ελέγχου εκπομπών στα αμερικανικά μοντέλα ντίζελ από το 2009, προκαλώντας την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Martin Winterkorn.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube